Iz Jajca poslana poruka: ‘Gradimo zajedno budućnost da bude bolja od prošlosti’

Podijeli članak:

Zajedničkom gestom, polaganja cvijeća na Spomen-obilježje fontanu kod Travničke kapije, Spomen-obilježje poginulim braniteljima HVO-a i Centralno šehidsko spomen-obilježje braniteljima Armije BiH u centru grada, predsjedatelj Općinskog vijeća Josip Topić i načelnik općine Jajce Edin Hozan za Dan općine Jajce i Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine pokazali su zajedništvo, veliku dozu pijeteta i sjećanje za branitelje koji su žrtvovanjem svog života omogućili slobodu za sve građane Jajca.

U ime demokracije, u ime onih koji su dali svoj život za naš grad, iskoristimo moć i snagu zajedništva, empatije, razumijevanja i iskrenog suživota, ujedinimo se, svi konstitutivni narodi i građani Jajca. Borimo se zajedno za bolji život, koji će mladim Jajčanima pružiti priliku za rad, bolju budućnost i dostojanstven život, a našim starima sigurnost i mirniju starost.
Nismo birali svoju nacionalnu, etničku, rasnu, religijsku ili konfesionalnu pripadnost, ali imamo mogućnost da gradimo sreću, dobrosusjedske odnose i međusobno povjerenje u Jajcu, pa iskoristimo tu priliku.
U Evanđelju po Luki u 17. poglavlju piše: „Kraljevstvo je Božje unutar čovjeka“, ne samo u jednom čovjeku niti u određenoj skupini ljudi, ne samo kod Hrvata, Bošnjaka ili Srba, već u svim ljudima, stvorenim po mjeri Božje ljubavi.

 

Zajedničko polaganje cvijeća, na sva tri spomen obilježja, je mali korak, ali zasigurno siguran i jasan pokazatelj ka uspješnijoj izgradnji bolje budućnosti za sve žitelje Jajca.
Ne želimo budućnost koja će prekinuti veze s prošlošću, već se borimo, svi zajedno, za budućnost koja će biti bolja i puno sadržajnija od prošlosti.
Nadam se da ćemo u bližoj i daljnjoj budućnosti svjedočiti o mnogo pozitivnih priča zajedništva, suživota i međusobnog uvažavanja u općini Jajce, poručili su iz Ureda predsjedatelja Općinskog vijeća Jajce

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Slavni glumac Serhio Kalderon preminuo je u 77. godini. Holivudska zvijezda, poznat po svom...

Osnovna ogledna škola Vladislav Ribnikar će ostati škola, odlučila je danas Vlada Srbije.

Reprezentativcu Bosne i Hercegovine Anelu Ahmedhodžiću od danas je dodatno skočila vrijednost na specijaliziranom...

Za srijedu, 7.6.2023. godine, zakazana je 16. redovna sjednica Općinskog vijeća Jajce. Sjednica će...

Povodom Svjetskog dana zaštite životne sredine, Općina Jajce, uz podršku Misije OSCE-a u BiH...

Adnan Spahić, brat mlade doktorice Azre Spahić, koja je u petak, 26. maja, smrtno...