Search
Close this search box.

Iz Jajca ispraćeni učesnici 20. Biciklističkog maratona Bihać – Srebrenica

Podijeli članak:

Već po tradiciji, Jajce je i ove godine ugostilo učesnike 20. Biciklističkog maratona Bihać – Srebrenica “Da se nikad ne ponovi i ne zaboravi”. Sinoć u večernjim satima više od 300 biciklista, na kraju prve etape i vožnje od Bihaća, stiglo je u Jajce gdje su konačili.

Jutros su učesnici 20. Biciklističkog maratona Bihać-Srebrenica ispraćeni iz Jajca. Preko 300 biciklista, učesnika maratona, pozdravio je načelnik Općine Jajce Edin Hozan, odajući zahvalnost svim učesnicima u ovoj humanoj misiji, uz želje za uspješan put i sretan dolazak na konačno odredište.

Na gostoprimstvu se zahvalio predsjednik Kluba ekstremnih sportova „Limit“ Ermin Lipović Lipa, naglašavajući da i na ovaj način, suosjećajući s patnjom i bolom preživjelih Srebreničana, učesnici biciklističkog maratona odaju počast svim žrtvama genocida u BiH, s naglaskom na Srebrenicu, noseći parolu tokom cijele trase: „da se nikad ne zaboravi i ne ponovi“.

U ovogodišnjem biciklističkom maratonu učestvuju i biciklisti iz Jajca, njih trojica: braća Keljalić Ismar i Jasmin, Salko Duranović, te pratnja od Bihaća do Jajca Josip Bliznac, a danas i sutra pratnju je preuzeo Ševal Vuković.

This slideshow requires JavaScript.

Danas se vozi druga etapa do Sarajeva, a sutra biciklisti u večernjim satima, na kraju treće etape, stižu u Srebrenicu. Maraton se vozi u dužini od 500 kilometara, sa konačnim ciljem prisustvovati posljednjem ispraćaju žrtava srebreničkog genocida 11. jula.

 

 

 

(Općina Jajce)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Domaći sok od kupina nije samo ukusan već izuzetno zdrav. S jednom čašom dnevno...

Kad smo se početkom ljeta prošle godine sreli s jednom osobom kojoj vjerujemo kada...

Ovogodišnji Sarajevo film festival (SFF) biće otvoren 16. avgusta svečanom ceremonijom u Narodnom pozorištu...

Bosanac Elvir Klempić imenovan je za višeg savjetnika američkog predsjednika Joe Bidena za vezu...

Opća bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš” Sarajevo, u sklopu Ambulante za terapiju bola, počela...

Tridesetdevetogodišnji muškarac iz Tuzle čiji su inicijali S.T. preminuo je u Službi hitne medicinske...