Jajce Online
HRONIKA

Iz Hercegovine prevozili eksploziv u Sarajevo

Postupajući tužioci Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo su podigli optužnicu protiv osumnjičenih Almedina Hodžića i Eldina Agušija zbog krivičnog djela neovlašteno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Prema navodima iz optužnice, osumnjičeni se terete da su zajedno, na području Hercegovine, nabavili i putničkim motornim vozilom prema Kantonu Sarajevo prevezli eksploziv (trotilske metke), ukupne količine 35 kg i 600 grama, da bi na naplatnim kućicama u Tarčinu, općina Hadžići, bili zaustavljeni i pretreseni od policijskih službenika Državne agencije za istrage i zaštitu.

Optužnica je proslijeđena Općinskom sudu u Sarajevu na potvrđivanje. Podsjećamo, na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, za jedno lice je u ranijoj fazi istrage određivan pritvor, da bi se u istrazi prikupili dokazi o osnovanoj sumnji da su u izvršenju krivičnog djela učestvovale dvije osobe.

PROČITAJTE JOŠ:   Potezao nož na ljude i krao im novac

Tužilaštvo je istragu provelo sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu, Centrom za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja Federalne uprave policije, te je optužnici predloženo saslušanje šest svjedoka, četiri vještaka, izvođenje 73 materijalna dokaza i oduzimanje privremeno oduzetih predmeta, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

(oslobodjenje.ba)

Povezane vijesti

Uhapšen mladić koji je prijetio da će izvršiti masakr u Sarajevu poput onog u školi u SAD-u

admin

Pronađena djevojka koja je natočila goriva pa pobjegla s pumpe

admin

Izgorio automobil na autoputu Banja Luka – Doboj

admin