Ivković: Nije stvar što smo pali u Tuzli, već što smo se prepali, neće biti lako protiv Posušja

Željezničar je večeras na Grbavici savladao Vitez sa 11:0 u prijateljskom susretu, a susret je odigran povodom 50. rođendana kluba iz Bužima.

Željezničar je večeras na Grbavici savladao Vitez sa 11:0 u prijateljskom susretu, a susret je odigran povodom 50. rođendana kluba iz Bužima.

Tomislav Ivković, trener Plavih, nakon susreta istakao je da je veoma zadovoljan ozbiljnošću ekipe u ovoj prijateljskoj utakmici.

“Ozbiljnost je bila na zadovoljavajućem nivou od prve do zadnje sekunde. Nije da se baš takav pristup očekuje u prijateljskim utakmicama. Rekao sam da pristup moramo ponavljati iz utakmice u utakmicu. Karakter uvijek mora biti na istom nivou. Moramo davati maksimum. Nekada će to biti dovoljno za pobjedu, nekada ne. Kroz utakmice bit ćemo bolji”, rekao je Ivković.

Trener Željezničara osvrnuo se na utakmicu drugog kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Tuzla Cityja na Tušnju (2:1).

“U nekim fazama utakmice u Tuzli trebali smo bolje reagovati. Ali, to su dječje bolesti i na Tušnju smo se prepali pobjede. Kao da smo se čudilišto vodimo i nismo znali šta raditi. Primili smo brzo gol i to je okrenulo stanje. Normalno je da tada mlada ekipa nema mirnoću. Pristup i karakter bio je na maksimumu i u Tuzli. Želim da naša igra bude bolja u trećoj utakmici”, dodao je Ivković.

Klub sa Grbavice u trećem kolu domaćeg prvenstva očekuje utakmica protiv Posušja na domaćem terenu.

“Očekuje nas težak protivnik. Ko misli da ćemo lako s Posušjem, taj se vara. Moramo ih shvatiti i pripremati se kao da jednu od top četiri ekipe. To je jedini put do pozitivnog rezultata. Znanje i talenat imamo, zavisi od nas kako ćemo ući u utakmicu”, istakao je Ivković, a potom se ponovo osvrnuo na utakmicu u Tuzli:

“Od 50. minute do penala imali smo dominaciju. Imali smo šanse, dali smo gol. Kada primite gol, a mlada ste ekipa, to se prenosi i na psihu. Nije stvar što smo pali, već što smo se prepali. Bilo bi drugačije da smo iskusnija ekipa. Moramo još učiti. Momci su dobri i imaju želju da uče i napreduju”.

Ekipa Željezničara ove sezone doživjela je velike promjene i Plavi imaju veoma mlad tim.

“Dajem im šansu da igraju jer to zaslužuju. Zbog toga smo rekli da nemamo pritisak rezultata, već hoćemo da stvaramo kvalitetne i karakterne igrače i to je naš jedini cilj. Hoćemo publiku koja će biti zadovoljna našim karakterom, a to će sigurno biti slučaj ukoliko nastavimo ovim putem”, rekao je Ivković.

KOMENTARI