Ivančić: Škrbić je ‘out’ duži period, Tičinović možda bude spreman za početak proljetnog dijela

Zrinjski je tokom zime promijenio kompletan stručni štab, a novajlija na mjestu kondicijskog trenera je Marin Ivančić.

Zrinjski je tokom zime promijenio kompletan stručni štab, a novajlija na mjestu kondicijskog trenera je Marin Ivančić.

U pitanju je mladi stručnjak koji već gotovo četiri godine radi sa Sergejom Jakirovićem, tako da je bilo očekivano i da se priključi ekipi Zrinjskog.

“Sa Sergejom radim od 2017. godine, od njegovih početaka, kroz sve klubove. Tek smo ušli u drugu sedmicu priprema, radimo na razvoju energetskih kapaciteta i igračima je teško, ali dobro se privikavaju na nove metode. Nema povreda i to je najbitnije”, rekao je Ivančić za Zrinjski TV i otkrio situaciju sa povrijeđenim igračima:

“Imamo Škrbića, koji ima već duže probleme sa pubičnom simfizom i vjerovatno je za duže vrijeme out, Tičinović je odradio operaciju hernije i trenutno je u procesu rehabilitacije i na trening bi mogao za desetak dana, tako da bi mogao konkurisati već za prvo kolo. Zlomislić se vraća treninzima i vidjet ćemo kako će ahilova tetiva reagovati, dok je i Juranović pri povratku u trenažni proces”.

Svi u Mostaru svjesni su da Zrinjski nije u dobroj situaciji na tabeli Premijer lige, ali je cilj i dalje isključivo plasman u Evropu.

“Svjesni smo pozicije na tabeli, ona nije onakva kakvu zaslužujemo i priželjkujemo. Cilj jedan jedini je izboriti mjesto u Evropi i siguran sam da ćemo to ostvariti”.

Ivančić je do prošle godine bio fudbaler na niželigaškim terenima u Hrvatskoj, ali je prije toga odlučio posvetiti se školovanju, a ne fudbalu.

“Po prirodi sam realna osoba, tako da sam mislio da nemam motoričke sposobnosti za veće nivoe, pa sam se prihvatio knjige i to je bio dobar potez”.

KOMENTARI