Search
Close this search box.

Inter Miami počeo izgradnju stadiona od milijardu dolara, sve je usklađeno s Messijem

Podijeli članak:

Inter Miami započeo je izgradnju svog novog stadiona, objavio je američki klub sinoć otkrivajući nove fotografije kompleksa vrijednog milijardu dolara.

Lionel Messi, David Beckham i društvo preselit će se u svoj novi dom 2025. nakon što su igrali na stadionu DRV PNK u Fort Lauderdaleu na Floridi od prve sezone Miamija 2020. godine.Vremenski rok za izgradnju novog stadiona s 25.000 sjedećih mjesta usklađen je s posljednjom godinom Messijevog ugovora nakon što se pridružio Geronsima sredinom jula.

“S Interom iz Miamija moja je porodica krenula u izgradnju nečeg istinski transformirajućeg. U samo četiri godine promijenili smo svjetsku percepciju američkog nogometa. Dok započinjemo izgradnju Miami Freedom Parka, vodi nas ta ista vizija”, rekao je izvršni vlasnik Inter Miamia Jorge Mas pa dodao:”Stvaranjem višestranog prostora postavit ćemo novi standard onoga što sportski kompleksi mogu biti. Radujemo se pružanju destinacije za hranu i zabavu u kojoj će porodice uživati tokom cijele godine. Jedva čekam poželjeti dobrodošlicu našim navijačima na našem vrhunskom stadionu i čuti povike dok Messi i vaši Inter Miami igrači izlaze na teren prvi put u 2025. godini.”

Projekt vrijedan milijardu dolara proširuje se van MLS-a s kompleksom koji će također uključivati javni park od 58 hektara koji će biti najveći novi park u Miamiju, nogometna i atletska igrališta za mlade za zajednicu te komercijalnu i zabavnu ponudu, s lukzusnim hotelom s 750 soba, maloprodajnim centrom i poslovnim prostorom.

Očekuje se da će lokalne kompanije u kompleksu, posebno hotel i trgovine u maloprodajnom centru, osjetiti dobrobit posjetitelja koji će na dan utakmice preplaviti to područje kako bi vidjeli Messija.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Prema Izvještaju State Departmenta o trgovini ljudima za 2023. godinu Bosna i Hercegovina (BiH)...

Čini se da je postalo ustaljena praksa to da se u svakom izbornom ciklusu...

U vremenu ekonomskih neizvijesnosti i rapidnih promjena na tržištu, pitanje u šta uložiti novac...

Hrvatska nogometna reprezentacija remizirala je protiv Italije u u posljednjem trećem kolu grupe B,...

Proteklog vikenda, članice Ženskog odbojkaškog kluba “Jajce-Nansen” priredile su svečanost u Gradskoj sportskoj dvorani...

Fudbaleri Hrvatske odigrali su neriješeno sa Italijom 1:1 u posljednjem kolu grupne faze Evropskog...