Inspirativna radionica mladih u Jajcu

Podijeli članak:

Održana je još jedna odlična i inspirativna radionica pod nazivom “Mentorski sastanak” u sklopu projekta “Osnaživanje mladih za jačanje društvene kohezije i izgradnju povjerenja”. Na ovom događaju, koji se održao proteklog vikenda, nedjelja je bila dan pun energije i kreativnosti za 21 mladu osobu.

Glavni cilj ovog susreta bio je potaknuti mlade da zajedno osmisle aktivnosti informisanja koje će doprinijeti jačanju društvene kohezije i izgradnji međusobnog povjerenja u njihovoj zajednici. Kako bi ostvarili taj cilj, mladi su bili podijeljeni u manje grupe kako bi sudjelovali u promišljanju i zajedničkom kreiranju ideja i aktivnosti.
Ova dinamična radionica bila je prilika za razmjenu različitih perspektiva i kreativnih pristupa. Mladi su surađivali, poticali jedni druge i iznosili inovativne ideje koje će služiti kao osnova za buduće aktivnosti u sklopu projekta.

Ovaj “Mentorski sastanak” predstavlja važan korak prema ostvarenju ciljeva projekta, a mladi sudionici su pokazali svoju predanost izgradnji bolje zajednice.

Aktivnosti su podržane kroz projekat „Jačanje povjerenja i kohezije u zajednicama u Bosni i Hercegovini“ koji finansira Služba za instrumente vanjske politike (#FPI)

This slideshow requires JavaScript.

Evropske unije u okviru Instrumenta za susjedstvo, razvoj i međunarodnu saradnju (#NDICI), a zajedno provode Evropska unija u Bosni i Hercegovini, United Nations in BiH, OSCE Mission to Bosnia and Herzegovina Vijeće Evrope – Ured u Sarajevu BiH Može Bolje

 

Za više informacija, posjetite www.codjajce.com ili nas pratite na društvenim mrežama ili kontaktirajte na +387 30 337 828.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Lakše je poslovati u Kolumbiji, nego u BiH, kažu svjetski parametri. Bosna i Hercegovina...

U kalesijskom naselju Jajići danas su općinski načelnik Sead Džafić, ministar poljoprivrede, šumarstva i...

Rast cijena nekretnina u Bosni i Hercegovini doveo je do inicijative o uvođenju većeg...

Osim plaća od Nove godine trebale bi rasti i penzije. Riječ je o redovnom...

Pripadnici njemačke Savezne policije u civilu juče su uhvatili na djelu tri državljanke Bosne...

Za nekoliko dana navršit će se četiri puna mjeseca od krvavog pohoda i zločina...