Search
Close this search box.

Inspektorat HNK utvrdio nepravilnosti u radu hotela Jablanica

Podijeli članak:

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike zaprimilo je danas, 25. augusta, obavijest o izvršenom inspekcijskom nadzoru u hotelu Jablanica u kojem je navedeno da je utvrđen niz nepravilnosti u radu ovog poslovnog subjekta, te da će inspektorat, u skladu sa svojim nadležnostima, poduzeti sve zakonom predviđene mjere i izdati prekršajne naloge poslodavcu i odgovornoj osobi ovog poslovnog subjekta.

Podsjećamo, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike je, nakon napada na radnicu hotela Jablanica, 9. augusta, uputilo dopise svim nadležnim organima da se poduzmu sve neophodne aktivnosti na utvrđivanju odgovornosti kršenja prava radnika u ovom hotelu, što je u okviru nadležnosti Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko – neretvanskog kantona rekordno brzo i učinjeno.

“Federalno ministarstvo rada i socijalne politike pohvaljuje ažurnost inspektorata Hercegovačko – neretvanskog kantona i poziva sve ostale inspektorate i inspektore da postupaju po prijavama radnika o nepravilnostima na radnim mjestima. Mi ćemo stati iza inspektora i podržati ih jer samo zajedno možemo raditi na popravljanju stanja u društvu i vraćanju povjerenja u institucije”, pozvao je ministar Delić.

Pozvao je i radnike da sve nepravilnosti i kršenja zakonskih propisa prijavljuju Federalnoj i kantonalnim upravama za inspekcijske poslove.

 

(Radiosarajevo.ba)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Kod Kladnja je došlo do saobraćajne nezgoda u kojoj su povrede zadobile dvije žene,...

Vrh planine Nemrut jedno je od najljepših mjesta u Turskoj za posmatranje izlaska i...

se tiče prognoze za neki naredni period, nisu nikako optimistične što se tiče proizvođačima...

Miralem Pjanić (34) je u razgovoru za talijanski Corriere dello Sport otkrio da je...

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom za veljaču 2024. u Federaciji BiH iznosila...

U evidencijama zavoda i službi za zapošljavanje u BiH početkom marta bilo je 338.528...