Inspekcija u RS zbog nepoštivanja mjera privremeno zabranila rad dva objekta

Inspektori u Republici Srpskoj (RS) u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave protekle sedmice izvršili su 933 inspekcijske kontrole poštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama.

U deset slučajeva kontrolisani subjekti su zatečeni u prekršaju, te su im izrečene kazne u iznosu od 11.000 KM, dok je za dva objekta izrečena mjera privremene zabrane rada.

“Nadležni inspekcijski organi i protekle sedmice nastavili su sa pojačanim nadzorom na Jahorini, a zbog aktuelne zimske turističke sezone. U proteklih sedam dana kod poslovnih subjekata na Jahorini izvršeno je 48 kontrola i u jednom slučaju utvrđene su nepravilnosti”, saopšteno je iz Inspektorata RS.

Od početka zimske sezone na Jahorini je izvršeno 379 kontrola, od čega je sedam bilo sa utvrđenim nepravilnostima, zbog čega su izrečene kazne u iznosu od 13.000 KM.

U okviru provođenja preventivnih mjera na suzbijanju širenja virusa korona, do sada je kod poslovnih subjekata izvršeno 37.547 inspekcijskih kontrola u kojima su izrečene kazne u iznosu od 551.000 KM, dok je za 53 objekta izrečena mjera privremene zabrane rada, navodi se u saopštenju.

Inspekcija će i u narednim danima nastaviti kontrol poštivanja preventivnih mjera.

Iz Inspektorata RS su pozvali građane da budu odgovorni i da poštivanjem preventivnih mjera pruže podršku radu nadležnih službi.

BHRT