Influenseri postavili novi cilj: Žele prikupiti 250.000 KM za pomoć onkološkim pacijentima

Podijeli članak:

Kampanjom “I ti možeš biti ta osoba” influenseri žele prikupiti 250.000 KM za onkološke pacijente u četiri bosanskohercegovačka grada – Tuzli, Zenici, Mostaru i Banjoj Luci.

– Kampanja “I ti možeš biti ta osoba” okupila je na hiljade Bosanaca i Hercegovaca ujedinjenih u misiji da pomognu teško oboljelilm pacijentima onkološko-hematološke klinike UKC-a Tuzla.

Od srca vam se zahvaljujemo na podršci i obavještavamo vas da zbog velikog interesa građana, preduzeća i ustanova podižemo cilj kampanje. Pored nabavke opreme i uređenja onkološkog odjeljenja UKC-a u Tuzli, sva dodatna sredstva preusmjerit ćemo na unapređenje uslova na onkološkim odjeljenjima na kliničkim centrima u Zenici, Mostaru i Banja Luci – kazao je Mirza Mustafagić, jedan od pokretača ove kampanje uz Fondaciju tuzlanske zajednice.

Mustafagić je dodao da su sve ove ustanove u proteklom periodu pružale podršku liječenje onkoloških pacijenata iz TK, iako se i same suočavaju sa određenim izazovima.

– Zbog toga, zbog svih onih koji žive svoje najteže dane i zbog svih nas – pozivamo vas da nastavite pružati podršku i donirate na doniraj.ba.

Uprkos vremenu u kojem niko nikom ne vjeruje, vjerujemo u bolju budućnost jer ova inicijativa pokazuje da naša zemlja ima nebrojeno mnogo dobrih koji ne trebaju velike razloge i motive za dobročinstvo. Vi, ljudi velikog srca, potvrda ste da filantropija živi u gradovima širom Bosne i Hercegovine – zaključio je Mustafagić.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Memorandum o razumijevanju u cilju očuvanja, razvoja i promocije na domaćem i međunarodnom tržištu...

Policijski službenici Federalne uprave policije u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, a...

Red Sea Film Festival u Saudijskoj Arabiji  započeo je svoje treće izdanje, a na...

Reprezentacija.ba kao partner Sofascore donosi statističke podatke bh. internacionalaca za mjesec novembar.

Rijetki su roditelji koji se nisu susreli sa situacijom u kojoj njihovo dijete želi...

Udruženje lektora Republike Srpske bira riječ koja je obilježila 2023. godinu. Pozivaju i građane...