Search
Close this search box.

Ima 5.160 KM neplaćenih kazni, vozio automobil bez tablica

Podijeli članak:

MUP Kantona Sarajevo saopštio je da su 14. januara 2024. godine u 14:20 sati u ulici Kasindolska, općina Ilidža, policijski službenici PU Ilidža su kontrolisali putničko motorno vozilo Alfa-Romeo, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao E.P., rođen 1997. godine, nastanjen u Sarajevu.

Izvršenim provjerama u registaru novčanih kazni i prekršajnih evidencija utvrđeno je da ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 5.160,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

“Prilikom zaustavljanja, 27-godišnjak je od sebe odbaciio jedan paketić s materijom koja asocira na opojnu drogu. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, osumnjičeni je lišen slobode i predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo”, saopćeno je iz MUP-a KS.

 

 

(Radiosarajevo.ba)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka