Igrači Želje u svlačionici dobili inspirativnu poruku Manijaka zbog koje su “ginuli” za prolaz

Podijeli članak:

Uoči utakmice u Bakuu, u kojoj je Željezničar pobjedom nad Dinamo Minskom (2:1) izborio drugo pretkolo Evropske lige, nogometaši su dobili snažnu poruku najodanije navijačke grupe Manijaci.

Manijaci su u proteklom periodu uradili ogroman posao u procesu ozdravljenja FK Željezničar, a kako su postali i generalni sponzor kluba te svojim ulaganjima na svojevrstan način spasili klub, pobjeda u Bakuu je i pobjeda navijača FK Željezničar.

Najvatreniji navijači kluba s Grbavice prvo su na aerodromu napravili fantastičan ispračaj plavih nogometaša, a onda su u svlačionici uoči utakmice poslali igračima zaista snažnu poruku koja ih je nosila do pobjede.

Na igračima se vidjela volja i želja, a borba nije prestala tokom svih 90 minuta. Igrači Želje nošeni su porukom koju su dobili u svlačionici tik pred početak utakmice protiv Dinama.

Pred igrače Željezničara izašao je sportski direktor kluba Samir Bekrić, koji je naglas pročitao poruku navijača

“Odavno smo na vas prestali gledati kao na ljude koji primaju platu u Želji. Na vas gledamo kao na naše saborce koji se s nama rame uz rame bore za bolju budućnost kluba. Danas je dan kad vi imate priliku dohvatiti tu bolju budućnost i nagraditi svakog čovjeka koji stoji uz klub. Mi, navijači, navikli smo i spremni smo na svaki ishod, ali vi, kao najistureniji ratnici morate da se spremite za samo jedan ishod – a to je pobjeda”, naveo je Bekrić u poruci.

Snažna poruka nastavila se riječima da igrači Plavih nikada neće imati “leđa” poput onih koje im formiraju Manijaci.

“Gdje god sutra nastavili karijeru, budite sigurni da nećete imati ovakva ‘leđa’ nigdje, a to najbolje znate vi koji ste igrali po Evropi i regionu. Iskoristite ovo sto imate, pa da u Azerbejdžan opet otputujemo, ovaj put skupa”, poručili su Manijaci, a igrači Željezničara izborili su se na terenu da se ostvare želje.

Uslijedio je gromoglasan aplauz nogometaša, koji su pažljivo saslušali prenesenu poruku, a onda i igra za prolaz u drugo pretkolo Konferencijske lige.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U ponedjeljak 2. listopada 2023. godine u Velikoj dvorani općine Jajce održana je Izvještajna...

Nekadašnji bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Senad Lulić gostovao je u italijanskom podcastu Croquetas gdje je...

Informaciju da Agencija za lijekove ubrzava legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe objavio je na...

Pluralizam i demokratija u strankama? Da, ali ne u BIH. Predsjednici stranaka uglavnom se...

Marko I. (45) pomogao je Mirnesi S. (42) da ukrade 1,25 miliona eura od...

Svako spuštanje cijena u vrijeme kontinuiranih poskupljenja je dobro došlo. No, koliko će ono...