Iduće godine počinje gradnja staračkog doma u Jajcu

Podijeli članak:

Doktor Stipan Jezerčić, ravnatelj JZU Opće bolnice Jajce upoznao članove UO Udruge/Udruženja penzionera /umirovljenika općine Jajce o poduzetim aktivnostima oko početka gradnje doma za starije osobe i odjela za palijativnu njegu.
Jezerčić obavijestio je prisutne da je nakon dobivanja urbanističke suglasnosti od strane nadležnog organa Općine Jajce intenziviran postupak izrade glavnog projekta, poslije čega slijedi revizija istog, te izdavanje građevinske dozvole.

Ako sve bude išlo po planu početak radova na izgradnji doma za starije osobe i odjela za palijativnu njegu u krugu stare bolnice mogao bi započeti u trećem mjesecu iduće godine.

Inicijativu za gradnju staračkog doma,koja je podržana i od 36 nevladinih udruga i udruženja građana, pokrenula je Udruga penzionera,osnovan je Inicijativni odbor na čelu s predsjednicom Udruge gospođom Hedvigom Kajić.

U proteklom sedmogodišnjem periodu na ovu temu održano je oko šezdeset sastanaka na nivou Mjesnih zajednica, Općine Jajce, SBK/KSB i nekih institucija na nivou Federacije BiH.

Na ovom primjeru pokazalo se da se istrajnim radom i angažiranjem,podršci građana i udruga Jajca,pomoći Općine Jajce na čelu s načelnikom Edinim Hozanom i Predsjedateljem OV Josipom Topićem, ravnateljem JZU Opća bolnica Jajce dr. Stipanom Jezerčićem i mnogim prijateljima Jajca iz BiH i Hrvatske, može postići željeni cilj i ostvariti javni interes koji podržavaju svi građani Jajca.

 

 

(Izvor: Tvrtko Zrile)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U saobraćajnoj nesreći koja se sinoć desila na magistralnom putu Tuzla – Sarajevo, u...

Bosna i Hercegovina je na današnji dan prije 30 godina, 2. juna 1993. godine,...

Prihodi od indirektnih poreza u prvih pet mjeseci 2023. godine iznosili su 4 milijarde...

Komandant 30. partizanske divizije Stanislav Galić naredio je 23. aprila 1992. formiranje 1. partizanske brigade. Za...

U subotu, 3. juna, održat će se centralni dio manifestacije obilježavanja zločina na području...

U sklopu Škole glume i govora Studio “Jazavac” i ove godine, kao završni rad,...