Ibišević: Nisam odbio Sarajevo jer nismo ni pričali, ali možda opet ne bih pristao

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević je na današnjem druženju u Hotelu Hills za Avaz odgovorio na nekoliko zanimljivih pitanja.

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević je na današnjem druženju u Hotelu Hills za Avaz odgovorio na nekoliko zanimljivih pitanja.

Bila su ona vezana za njegov film, ali i FK Sarajevo i reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

“Priča je davno započeta, a završena mojim oproštajem protiv Crne Gore. Igrom slučaja, film je doživio sada da se objavio zbog raznih stvari koje su se izdešavalo. Dugo sam se i ja premišljao, ali mislim da je sada dobar momenat. Čisto da se zabilježi ta pozitivna i dobra priča u mojoj reprezentativnoj karijeri”, rekao je Ibišević za Avaz o svom filmu “Ispunjeni snovi”, čiju premijeru uskoro očekujemo.

O svojoj karijeri i mogućem njenom završetku, Ibišević kaže:

“Sad sam na raskrsnici. Ja bih volio, ali sve zavisi od ponude. Nisam neko ko to želi po svaku cijenu ako to nije to.”

Dosta se po sarajevskim kuloarima pričalo da bi Ibišević mogao obući dres Sarajeva i da je postojao kontakt, ali Vedo je otkrio da to uopšte nije istina.

“Ni s kim iz Sarajeva nisam kontaktirao i nismo imali razgovore. Nisam ja odbio Sarajevo, nismo ni pričali, ali isto ne bih možda ni pristao na to”, istakao je doskorašnji napadač Schalkea.

O situaciji u reprezentaciji BiH, Ibišević kaže:

“Bilo je pitanje vremena kad će doći smjena generacija. Mi smo mala država koja ne može uvijek očekivati da ima ekipu na najvišem nivou. Kvaliteta sigurno ima i samo je bitno da se ove druge stvari poslože i da se momcima omoguće uslovi da igraju. To su sve talentovani i dobri igrači i imat će sigurno kvaliteta, ali je odlučujuće šta će oni napraviti od toga. Generacije se mjere po učinku za reprezentaciju i na njima je da ostvare veći rezultat nego mi.”

[embedded content]

KOMENTARI