Ibanez: Čim je žrijeb spojio Dinamo i Crvenu zvezdu, počeo mi je zvoniti mobitel

Luis Ibanez jedan od onih koji su igrali i za Dinamo i za Crvenu zvezdu.

Luis Ibanez jedan od onih koji su igrali i za Dinamo i za Crvenu zvezdu.

Napustio je ovog ljeta Zrinjski, a odnedavno je novi igrač beogradskog Grafičara, drugoligaša, koji je slovi za Zvezdinu “filijalu”. I žrijeb play-offa Lige prvaka zatekao ga je baš na Marakani…

Nevjerovatno, bio sam gost na klupskoj televiziji Crvene zvezde, kao komentator žrijeba, ni ne sluteći da će se kuglice spojiti Dinamo i Zvezdu. Nisam to želio, htio sam samo da se dva kluba u kojima sam igrao i koja su mi vrlo draga ne sastanu u play-offu. Eto, sav sam mokar od uzbuđenja, kao da sam svojim dolaskom prizvao takav epilog”, javio se Ibanez za zagrebačke Sportske novosti.

Potom je ipak malo podigao nogu s gasa…

“Dobro, još uvijek nismo sigurni da će do te utakmice i doći jer i Dinamo i Zvezda moraju proći protivnike koji nisu nimalo lagani. Da, slažem se, Sheriff zvuči kao jednostavnija prepreka nego Legia, međutim, ne mora to ništa značiti. I jedni i drugi ne mogu još razmišljati o međusobnom dvoboju, već se fokusirati na prve zadatke”.

Ko je po njemu, trenutno, kvalitetniji, Dinamo ili Crvena zvezda?

“Teško je reći u ovom trenutku, tek je početak sezone, nisu još svi na svojoj idealnoj razini. Vidim, Dinamo se muči u HNL-u, ali ne mora to ništa značiti. U takvim utakmicama ne mora odlučiti samo individualna kvaliteta, već presuđuje trenutna inspiracija, motivacija, želja… Tako će biti i u tim utakmicama, ako do njih dođe. Ono što mogu tvrditi jest da je Zvezda sigurno ove sezone bolja nego lani, stigao je Dragović, koji je veliko pojačanje u odbrani, njegovo iskustvo i karakter su neprocjenjivi za ovu momčad. Stiglo je još igrača, Krstičić iz AEK-a, napadač Diony iz Angersa… Što se Dinama tiče, vrlo je bitno za Modre da igra Ademi, svi znamo koliko on znači, koja je njegova važnost, njegov karakter, liderske osobine. Ademi je 50 posto momčadi Dinamu, neophodan će biti u tom srazu.”

Inače, otkrio je još jednu sitnicu.

Čim je žrijeb spojio Dinamo i Zvezdu, počeo mi je zvoniti mobitel, već me ljudi zovu za ulaznice, da im riješim karte za utakmicu u Beogradu. Ma, kako ću ih riješiti, pa nema dolazaka gostujućih navijača!? Bit će to jako zanimljivo, baš pravi spektakl, utakmica o kojoj će se pričati. Kažem, samo da sve prođe mirno, bez incidenata. I, prije neka oba kluba prođu Legiju i Sheriff, neka osiguraju Evropsku ligu, pa onda u međusobnu borbu za Ligu prvaka”, zaključio je Ibanez.

KOMENTARI