I u BiH bez organizovanih dočeka Nove godine na trgovima

Nova 2021. godina u cijelom svijetu, ali i Bosni i Hercegovini biće dočekana u okolnostima pandemije i preventivnih mjera u suzbijanju koronavirusa. Organizovanog novogodišnjeg dočeka neće biti.

U glavnom gradu Bosne i Hercegovine nema organizovanog javnog dočeka Nove godine koji bi se, u uobičajenim okolnostima, već tradicionalno održavao na Trgu Bosne i Hercegovine. Neće biti ni dočeka u ugostiteljskim objektima, a na snazi je i zabrana kretanja od 23 do 5 sati, kao i zabrana okupljanja većeg broja osoba. Tokom novogodišnje noći poštovanje ovih mjera kontrolisaće pripadnici Uprave za inspekcijske poslove KS i MUP-a KS. Sve je u znaku pandemije, a to se osjeti i na ulicama.

[embedded content]

Ni u Banjaluci nema organizovanog dočeka Nove godine, ali su Banjalučani već počeli sa ispraćajima stare godine u mnogim ugostiteljskim objektima. Na stolovima su istaknute napomene u skladu sa epidemiološkim mjerama. Ipak, u 22 časa se u Banjaluci zatvaraju vrata svih ugostiteljskih objekata. Od građana je zatražena maksimalna disciplina i poštivanje mjera.

[embedded content]

I Mostar će u Novu godinu ući bez tradicionalnog dočeka na otvorenom i bez organizovanog slavlja. Ugostiteljski objekti najavljuju odbrojavanje ranije zbog policijskog sata uz poštivanje epidemioloških mjera. Građani Mostara kažu da ne dočekuju Novu godinu nego ispraćaju staru koja je svima bila izuzetno teška.

[embedded content]

BHRT