Husref Musemić: U Tuzla Cityju nije pritisak kao u Sarajevu, ne mogu se mijenjati

Husref Musemić, trener Tuzla Cityja, u intervjuu za Mozzart Sport, osim o igračkoj karijeri, govorio je i o trenerskoj te fudbalu u Bosni i Hercegovini.

FOTO: FK Tuzla City / Facebook

Husref Musemić, trener Tuzla Cityja, u intervjuu za Mozzart Sport, osim o igračkoj karijeri, govorio je i o trenerskoj te fudbalu u Bosni i Hercegovini.

Iskusni bosanskohercegovački stručnjak istakao je da fudbal u našoj zemlji slabo napreduje, ali da talenta ima-

“Dugo godina sam trener i iskreno da kažem fudbal slabo napreduje, nažalost, bar u BiH. Ja imam običaj reći: mi hoćemo prvo da kupimo namještaj pa da pravimo kuću, a treba obrnuto. Nemamo redoslijed, ali talenata ima. Bilo je, biće i rađaće se. Samo treba postaviti zdrave temelje, da danas-sutra postanu igrači kao što su Džeko, Pjanić…”, rekao je Musemić za Mozzart Sport.

U trenerskoj karijeri proslavio se tamo gdje je i kao igrač- u voljenom Sarajevu, a trenutno je na klupi ambicioznog premijerligaša, ekipe Tuzla City.

“Gdje god sam do sada radio, nešto sam napravio. Ovdje imam mogućnost da radim, pritisak nije preveliki kao što je bio u Sarajevu, gdje se svake sezone ganjala titula. Za sada mi je lijepo, a vrijeme će pokazati šta sam napravio”, istakao je Musemić.

Trenerski posao i stres koji sa sobom nosi doprinio je da Musemić prije nekoliko godina operiše srce, ali kaže da ga to ne spriječava da i dalje izuzetno stresno proživljava utakmice.

“Iskren da budem, nisam se promijenio. Ne mogu ja to. Svi koji me znaju, znaju da sam temperamentan i emotivan. Fudbal volim i ne mogu da se kontrolišem. Pa ja u toku jedne utakmice promijenim deset raspoloženja. Pokušao sam malo u početku, ali džaba. Do kad trajem – trajem”, rekao je Musemić.

KOMENTARI