Jajce Online
TURIZAM

Hurgada je mnogo više od mora i vrelog pijeska

Nekada ribarski gradić, danas hit ljetna destinacija, egipatska Hurgada doslovno će očarati svakoga ko je posjeti. Duge pješčane plaže, čisto more, nestvarne tirkizne boje, vrhunska usluga u luksuznim ljetovalištima, dovoljni su razlozi da ljetni odmor provedete baš u Hurgadi.

Ljubazni domaćini

Ekipa “Dnevnog avaza”, zajedno s grupom novinara iz BiH, boravila je na ovom biseru egipatske obale i, zahvaljujući agenciji “Relax Tours”, i sami smo se uvjerili u sve ljepote koje nudi ovo ljetovalište. Nije ni čudno što mu se mnogi vraćaju iz godine u godinu.

Hurgada ima više od 250 hotela, a u svakom od njih preljubazni domaćini i osoblje pobrinut će se da gostima tokom boravka ne nedostaje ama baš ništa.

PROČITAJTE JOŠ:   U Jajcu i Travniku održane radionice “Upravljanje,promocija i propdaja autentičnog i uspješnog smještaja i iskustva u ruralnim sredinama”

A, ukoliko, osim sunčanja i kupanja, želite upoznati i atrakcije Hurgade, obavezno idite na izlete. Svaki od njih ćete zasigurno dugo pamtiti.

Rajski otok, ronjenje uz koralje i razgledanje šarenog podvodnog svijeta, safari, adrenalinske vožnje kvadova i bagija, obilazak beduinskog sela, jahanje na kamilama, sve su to nezaboravni doživljaji i dragocjene uspomene koje ostaju do kraja života.

Hurgada je, definitivno, mnogo više od čistog mora, vrelog žutog pijeska i sunčanja.

Tokom putovanja najjači utisak na kompletnu novinarsku ekipu ostavila je posjeta beduinskom selu.

Beduinska plemena su bez adrese, državljanstva, bez dokumenata, govore svoj interni jezik i ne miješaju se s ostatkom civilizacije. Teško rade, bore se za opstanak, nemaju skoro ništa, a opet su zadovoljni.

Nasmijana djeca

PROČITAJTE JOŠ:   Kipar savršena destinacija za parove

U selu, usred vrele pustinje, obišli smo beduinsku pekaru i apoteku, pokazali su nam kako njihove žene prave hljeb, na koji način i od kojih biljaka sami sebi prave lijekove, a sve vrijeme oko nas su trčkarala nasmijana dječica.

Razoružat će vas svojom umiljatošću, veselim pogledima, a njihovoj sreći nema kraja ako ih počastite slatkišem ili im ostavite koji dolar ili euro…

Iz malog sela, u kojem je vrijeme davno stalo, zasigurno nećete otići ravnodušni.

Utiske s ovog nezaboravnog putovanja opširnije ćemo prenijeti u narednim danima, a našim čitaocima preporučujemo – ukoliko se još dvoumite gdje na ljetovanje, odaberite Hurgadu, sigurno će premašiti sva vaša očekivanja.

PROČITAJTE JOŠ:   U Jajcu i Travniku održane radionice “Upravljanje,promocija i propdaja autentičnog i uspješnog smještaja i iskustva u ruralnim sredinama”

350 sunčanih dana

Hurghada je smještena na netaknutoj obali Crvenog mora i jedan je od najsunčanijih gradova svijeta. Ima više od 350 sunčanih dana u godini.

 

 

(avaz)

Povezane vijesti

SBK predstavljen na sajmu u Lukavcu

admin

Kipar savršena destinacija za parove

admin

Hrvatska traži desetine hiljada sezonaca

admin