Search
Close this search box.

Hrvatski tim u Kopenhagenu otvorio najveći Muzej Iluzija u Europi

Podijeli članak:

Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Stroget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.

Novootvoreni muzej proteže se na 1200 četvornih metara i donosi više od 70 uzbudljivih i atraktivnih eksponata od kojih neki upravo u Kopenhagenu imaju i svoju svjetsku premijeru, izvijestila je Metamorfoza, hrvatska tvrtka koja je vlasnik franšize i upravlja globalnom mrežom Muzeja iluzija.

Nove iluzije imaju poveznice s lokalitetom i odaju počast danskoj kulturi i povijesti, pa će samo u tom muzeju biti mogući penjanje uz povijesnu kopenhagensku fasadu ili posjet potpuno novom konceptu danskog hot dog štanda, a posjetitelji će i na poseban način osjetiti i prisutnost, Hansa Kristijana Andersena.

Kako je najavljeno, veliku premijeru među eksponatima doživjet će i Vortex Dome koji se igra dinamikom kretanja, kao i Šejd Ilužn koji se poigrava sjenama. Bit će tu i već omiljene iluzije kao što su Vok-in-kaleidoskop te tzv. beskonačna soba.

Novost Muzeja iluzija u Kopenhagenu je i mogućnost posjete dosad najvećem muzejskom dućanu s novim konceptom i najvećim asortimanom.

Teo Širola, direktor Metamorfoze, rekao je kako je učenje kroz zabavu njihova premisa, a još jednim otvorenjem potvrdili su da je ono u svijetu sjajno prihvaćeno.

“Predano smo i dugo radili na ovom projektu. Otvorenje Muzeja Iluzija u Kopenhagenu omogućuje posjetiteljima još jedne europske metropole da kroz fascinantne eksponate upoznaju originalni hrvatski koncept i dožive nezaboravno iskustvo”, ustvrdio je. 

Najavio je sa širenjem brenda, ali s posebnim fokusom na korporativne, privatne projekte poput upravo otvorenog u Kopenhagenu. Prema tom modelu upravljaju s ukupno njih šest – Šarlot, Mineapolis, Atlanta, Denver, Njujork i Las Vegas, gdje je najveći korporativni Muzej Iluzija na svijetu.

Muzej iluzija najveći je lanac privatnih muzeja na svijetu s preko 50 lokacija, u 25 država svijeta diljem Europe, Sjeverne Amerike, Azije i Afrike. Radi lakšeg upravljanja uskoro se u SAD-u planira otvoriti i ekstenzija zagrebačkom uredu.

Muzej iluzija začet je na ideji osnivača i vlasnika Muzeja iluzija u Zagrebu, Tomislava Pamukovića i Roka Živkovića, a iluzije i eksponate za muzeje stvara razvojno-istraživački tim u Oroslavju.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Istražioci iz više austrijskih policijskih agencija uspjeli su da razbiju još jednu narkobandu, koja...

U periodu od 2006. do kraja marta ove godine ukupni prihodi ostvareni po osnovu...

Vlasnik kompanije „Ekvator“ Đorđe Đoko Davidović, kupcima stotina stanova kojima je uzeo novac, a...

Demografska slika Bosne i Hercegovine sve je crnja. Tako se iz godine u godinu...

Njemački fudbaler Toni Kros (Kroos) najavio je kraj karijere nakon ove sezone. Za Real...

Hrvatski teniser Ivan Dodig (39) susreo se u Mostaru s novim selektorom nogometne reprezentacije...