Hrnjić u Jajcu potpisao 41 ugovor za podršku razvoja privrede, turizma i poduzetništva

Podijeli članak:

Ministar privrede SBK/KBS Nisvet Hrnjić danas je s jajačkim privrednicima, privatnim poduzetnicima, neprofitnim udruženjima i javnim ustanovama potpisao ugovore koji imaju za cilj pružiti podršku razvoju privrede, turizma, poduzetništva i pokretanju novih Start-up kompanija, te izvođenju geoloških istraživanja.

Ministarstvo privrede SBK/KSB na području općine Jajce podržalo je ukupno 41 projekat u vrijednosti od gotovo 250.000 KM.

Riječ je o ugovorima o implementaciji odobrenih sredstava po nekoliko javnih poziva kantonalnog Ministarstva privrede, od raspodjele sredstava za neprofitne organizacije, sufinansiranja dijela minimalne neto plaće privatnim poduzećima i poduzetnicima iz oblasti drvne i metalne industrije, subvenciji geoloških istraživanja mineralnih sirovina, pokretanju novih Start up kompanija, potpori skijalištima i razvoju turizma, subvenciji dijela doprinosa za novouposlene radnike u privrednim društvima iz oblasti ostalih industrijskih grana i fizičkih lica iz oblasti trgovina na malo.

Načelnik općine Jajce Edin Hozan zahvalio se Ministarstvu privrede SBK i ministru Hrnjiću na nesebičnoj podršci lokalnoj privredi i jajačkim privrednicima.

Čestitajući odabranim korisnicima, uz riječi zahvalnosti za uspješnu dosadašnju saradnju s privrednicima i Općinom Jajce, Nisvet Hrnjić, ministar privrede u Vladi SBK je istakao:

– Ova novčana podrška vjerovatno neće biti presudna u poslovanju, ali će svakako biti dobra veza između ministarstva i privrednih subjekata. Na ovaj način se približavamo i mislim da ćemo ovako prepoznati veće potrebe i svake godine sve više ulagati u projekte koji će znatno pomoći poslovanju privrednih subjekata.

 

(Općina Jajce)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U saobraćajnoj nesreći koja se sinoć desila na magistralnom putu Tuzla – Sarajevo, u...

Bosna i Hercegovina je na današnji dan prije 30 godina, 2. juna 1993. godine,...

Prihodi od indirektnih poreza u prvih pet mjeseci 2023. godine iznosili su 4 milijarde...

Komandant 30. partizanske divizije Stanislav Galić naredio je 23. aprila 1992. formiranje 1. partizanske brigade. Za...

U subotu, 3. juna, održat će se centralni dio manifestacije obilježavanja zločina na području...

U sklopu Škole glume i govora Studio “Jazavac” i ove godine, kao završni rad,...