Search
Close this search box.

Hrabri vozač Aleksandar spasio život kolegi Aliji: Pronađen heroj čiji je gest oduševio javnost

Podijeli članak:

Nesreća na autocesti Banja Luka – Laktaši, koja se dogodila u ranim jutarnjim satima 25. maja, ostavila je dubok trag u srcima svih koji su se susreli s njenim posljedicama.

Sudar dva teretna vozila i zapaljenje benzinske pumpe u Trnu kod Banja Luke rezultiralo je teškim posljedicama, ali i herojskim činom jednog vozača koji je neustrašivo reagirao kako bi spasio život svog kolege Alija K

Porodica Alija K. se obratila portalu GPMaljevac.COM u nadi da će im pomoći pronaći osobu koja je spasila supruga i oca te porodice.

Poruka glasi: “Poštovanje! Prvo Veliko Hvala što postojite … to je neizmjerna sreća svima nama! Zamolila bih Vas , da uz Vašu pomoć dodjemo do vozača – čovjeka velikog srca koji je 24/25. 05. u 03h 40 ‘ pomogao izvući mog supruga iz zapaljenog kamiona u saobraćajnoj nesreći koja se desila u Trnu, gdje je bilo užasa situacija. Dok su ostali snimali mobitelom, ta osoba je riskirala svoj život da spasi mog supruga Aliju. Želimo se tom čovjeku zahvaliti”, supruga Svjetlana B.K.

Ubrzo nakon objave, javlja se osoba koja je spasila vozača, a radi se također o vozaču kamiona koji se zove Aleksandar Knežević iz Banja Luke.

Aleksandar nakon što je pročitao objavu je nazvao porodicu Krupić, a javio se i portalu. Na pitanje kako se sve to desilo odgovorio je:

“Vozio sam kamion brzom cestom Banja Luka – Laktaši. Vidio eksploziju neku u daljini. Kad sam prišao na 80-100 metara vidio sam da gore 2 kamiona i polako zahvata benzinsku, sreća pa je napuštena.

Kamion koji je bio parkiran na pumpi bio je opasno zahvaćen vatrom i da je neko bio unutra ne bi ga mogao izvući. Bijeli kamion “šticar” je bio popriječen i on je gorio ali se moglo prići. Priđem na 10-ak metara vidim ima kolega unutra.

Dok sam prilazio, zvao sam vatrogasce i policiju, a oni su pozvali hitnu. Izvučem kolegu, odmaknem ga od vatre, dam mu vode i slatkiša da se malo popravi. Nije imao nikakvih fizičkih povreda. Jako brzo su došli vatrogasci, policija i hitna. Oni su preuzeli kontrolu nad požarom, saobraćajem i kolegom, a ja sam nastavio svojim putem. Jutros sam vidio vašu objavu i javio se porodici kolege”, govori Aleksandar za portal GPMaljevac.COM.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Vlasti u Grčkoj jučer su zatvorili arheološki lokalitet Akropolj, jer je tu zemlju zahvatio...

Novi izvještaj Boston Consulting Group, The Network i The Stepstone Group, a u koji...

Netflixov šestodijelni dokumentarac “Hitler and the Nazis: Evil on Trial” postavlja pitanje da li...

Bh. nogometni reprezentativac Amar Dedić jedna je od želja italijanskog prvoligaša Napolija koji je...

Osigurati transparentnost finansiranja političkih stranaka u Bosni i Hercegovini. Tako glasi jedan od 14...

Policija u Doboju sumnjiči najmanje dva izvršioca za krivično djelo teška krađa nad privrednim...