Hrabri dječak iz Jajca u Istanbulu: Obavio sve preglede, čeka samo na operaciju

Podijeli članak:

U periodu od 15. do 23. marta, provedena je humanitarna akcija te je skupljeno preko 17.500 eura za operaciju Ernada Pondre iz Jajca. Naš hrabri dječak prije dva dana je stigao u Tursku. Kako smo saznali od njegovih roditelja, Nermina i Aide Pondro, on je bavio sve specijalističke preglede i već je spreman za operativni zahvat, piše Jajce Online.

– Prije dva dana smo došli u Istanbul. Nakon jučerašnjih pregleda ustanovljeno je da su svi nalazi sasvim u redu i da je već u ovom momentu primljen u operacijsku salu. Još jednom u ime svih članova naše porodice od srca se zahvaljujemo svima koji su omogućili Ernadov dolazak u Tursku, kratko nam je rekla, Aida Pondro.

Podsjećamo, Ernad Pondro boluje od TAR sindroma, rijetkog genetskog poremećaja, koji je, između ostalog, uzrokovao deformitet udova (ruku i nogu), što mu je uveliko otežalo kretanje i onemogućilo redovno pohađanje nastave Inače, on je odličan učenik, uzornog ponašanja, jako dobar prijatelj i veliki borac koji sve svoje obaveze redovno i maksimalno samostalno izvršava.

Nažalost, zbog pogoršanja stanja, primoran je odustati od mnogih redovnih aktivnosti koje je do sada mogao izvršavati. Njegova najveća želja je da se može vani igrati sa svojim vršnjacima.

Naše misli i podrška su uz našeg Ernada sa željom da se što prije oporavi od operacije i vrati kako u školske klupe, tako i na igralište sa svojom rajom.

 

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U mjestu Bila kod Viteza jutros u 4 i 15 sati prilikom intervencije muškarac...

Jedan od gorućih problema u Bosni i Hercegovini je i trgovina ljudima. Potvrdio je...

Radnici DM-a više nemaju najveće plaće. Prestigao ih trgovački lanac s prosječnom plaćom od...

Tešanjska privreda iza sebe ima još jednu sjajnu godinu. Većina vodećih kompanija dodatno je...

“FUBAR” je nova serija na Netflixovoj platformi koja je za samo nekoliko dana imala...

Penzionerka iz Minhena (79) nedavno je doživjela neobičnu avanturu nakon svog odmora u turskoj...