Hrabri Amel Ćiva se vratio u Jajce, očekuje ga još operacija

Podijeli članak:

Amel Ćiva, mladić iz sela Barevo kod Jajca, jučer se vratio kući nakon hrabre i uspješne operacije tumora na licu koja je izvedena u Istanbulu. Njegova priča je inspiracija mnogima, ali put do potpunog izlječenja još nije gotov.

Amel, koji se suočava s teškim izazovima od rođenja zbog stopostotnog invaliditeta, prošao je kroz niz operacija i tretmana u Bosni i Hercegovini kako bi se suočio s tumorom koji je značajno utjecao na njegovo lice. No, posljednja šansa za njegovo izlječenje i povratak u normalan život leži u Turskoj.

U Istanbulu, stručnjaci su uklonili tumor s njegove brade i podbratka, a onda je slijedio složen zahvat – transfer mišića, kako bi se pokušalo vratiti pokret u paralizovani dio lica. Amel je prošao kroz mnogo boli i neizvjesnosti, ali njegova hrabrost i odlučnost su nevjerojatni. No, put prema potpunom izlječenju nije jeftin, a za Amelove operacije i tretmane u Turskoj bilo je potrebno prikupiti 35.000 EUR.

Srećom, Amelu nije sam. Humanitarna organizacija Pomozi.ba i svi građani BiH, prepoznavši potrebu za podrškom ovom hrabrom mladiću, pokrenula je apel za prikupljanje sredstava koja su omogućila Amelu Ćivi liječenje koje mu može vratiti osnovnu kvalitetu života.

Amelova priča nije samo priča o borbi protiv bolesti, već i priča o snazi ljudskog duha i solidarnosti. Ljudi širom Bosne i Hercegovine su se odazvali apelu za pomoć, dijeleći svoje resurse i podršku. Donacije, apeli i različite akcije omogućili su Amelu da prođe prvu fazu liječenja, ali još uvijek je potrebno puno truda kako bi se prikupio potreban iznos i za naredne operacije.

Hvala svima koji su već podržali Amela, i onima koji će to tek učiniti. Vaša pomoć je ključna za njegovu budućnost i vraćanje osmijeha na njegovo lice.

 

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U BiH sutra će biti oblačno i osjetno hladnije vrijeme sa kišom i temperaturom...

U sklopu priprema za sezonu koja nam predstoji, pioniri i kadeti oodigrali su danas...

U Bosni i Hercegovini direktori u prosjeku zarađuju 4.570 maraka mjesečno, gotovo 6,5 puta...

U julu 2023. godine u Landskroni, Švedska, bošnjačkoj mladoj porodici ( identitet poznat redakciji...

Krajem septembra korisnicima Windowsa 11 stižu značajne nadogradnje ovog operativnog sistema.

Vrijednost prodaje poljoprivrednih proizvoda na zelenim pijacama u BiH u drugom kvartalu iznosila je...