Hozan prisustvovao prijemu za prvačiće OŠ ‘Berta Kučera’

Podijeli članak:

Danas je, po prvi put Osnovna škola „Berta Kučera“ je na jednom mjestu okupila đake prvake, njih 51 koliko ih je upisano u ovu školsku godinu.

Načelnik općine Edin Hozan prisustvovao je prijemu nove generacije učenika i programu koji su pripremili učenici, njihovi nastavnici i učitelji. Obraćajući se prisutnima načelnik Hozan poželio je prvačićima sretan početak osnovnog obrazovanja i novog poglavlja života, a roditeljima i nastavnicima, početak nove školske godine, poručivši da se ispred njih otvara dug put na kojem ih čekaju dvije najveće vrijednosti, znanje i prijateljstvo.

Direktorica Osnovne škole „Berta Kučera“ Asima Agić prigodnom čestitkom poželjela je sretan početak nove školske godine prvačićima, učiteljima, nastavnicima i svim đacima.

U ovoj školskoj godini na području općine Jajce u prve razrede devetogodišnjeg obrazovanja upisano je 145 prvačića. Njih 51 nastavu pohađa u OŠ „Berta Kučera”, 42 ih prva znanja stiče u OŠ „13. rujan”, 43 nastavu pohađa u OŠ „Jajce“ Kruščica, dok 9 u OŠ „Braća Jezerčić”.

Već devetu godinu za redom načelnik općine Jajce prigodnim poklonima, školskim priborom i slatkišima nastavlja tradiciju posjete jajačkim prvačićima. U narednim danima bit će upriličena posjeta i u preostale tri osnovne škole na području općine Jajce.

 

 

(Općina Jajce)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Slika Pabla Pikasa Buste de femme (Bista žene), koju je naslikao dvije godine prije...

U realnom svijetu stvarno ekonomsko tržište zahtijeva raznovrsnu radnu snagu, piše Večernji list BiH.

Anel Ahmedhodžić rođen je prije 24 godine u Malmeu, a odrastao je u gradskoj...

Na društvenim mrežama korisnici su podijelili snimak odmjeravanja snaga u potezanju konpoca između vojnika...

U kina u BiH 8. juna stiže finski ratni akcioni spektakl smješten u vrijeme...

Samo četiri sata nakon što ste pojeli orahe ili popili orahovo ulje, poboljšali su...