Jajce Online
JAJCEVIJESTI

Hozan i Topić: Sretan Dan državnosti Bosne i Hercegovine

U povodu obilježavanja 25. novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine u Jajcu će u petak, 25.11.2022. godine, biti održana Svečana sjednica Općinskog vijeća Jajce. Prije održavanja Svečane sjednice bit će upriličeno polaganje cvijeća na spomen obilježja.

Pozivamo građane Jajca, udruženja i političke subjekte da svojim prisustvom uveličaju svečanost obilježavanja ovog važnog datuma u historiji Bosne i Hercegovine.

Polaganje cvijeća na spomen obilježja u Jajcu bit će upriličeno u petak, 25.11.2022. godine u 9:30 sati. Svečana sjednica Općinskog vijeća Jajce održat će se istog dana s početkom u 10:00 sati u Velikoj sali Općine Jajce.

Čestitku građanima u povodu ovog značajnog datuma u istoriji Bosne i Hercegovine uputili su Načelnik općine Jajce Edin Hozan i predsjedavajući Općinskog vijeća Jajce Josip Topić.

U čestitci se kaže:

Poštovani Jajčani i Jajčanke,

upućujemo Vam iskrene čestitke u povodu 25. novembra Dana državnosti BiH, praznika koji označava historijski kontinuitet Bosne i Hercegovine kao države. Neka nas ovaj značajan datum osnaži u naporima da BiH učinimo boljom, ljepšom i uspješnijom sredinom za život svih nas.

Ponosni na bogatstvo naših različitosti, uvjereni smo da zajedničkim radom možemo doprinijeti da budemo ponosni građani naše države, a Bosna i Hercegovina ravnopravan partner ostalim evropskim zemljama.

Dragi sugrađani, sretan vam Dan državnosti BiH uz želje da Odluke ZAVNOBiH-a, kao temelj bosanskohercegovačke državnosti, budu naš putokaz i obaveza da poštujemo i čuvamo istinu o viševjekovnom identitetu Bosne i Hercegovine.

Načelnik općine Jajce Edin Hozan

Predsjedavajući Općinskog vijeća Jajce Josip Topić

(Općina Jajce)

Povezane vijesti

BiH godišnje gubi skoro milijardu KM zbog šverca cigareta, a političari u kampanji ni riječi o tome

admin

“BiH je nemarom i nepotrebnim izjavama lokalnih političara izgubila Lidl”

admin

Komšić prošetao ulicama Sarajeva, građani mu čestitali na pobjedi

admin