Jajce Online
KULTURA

HKD Napredak objavio svoj 70. po redu Godišnjak

U godini tijekom koje su sva Napretkova događanja u duhu proslave sto dvadesete obljetnice društva, iz tiska je izišao 70. Hrvatski narodni godišnjak.

“Godišnjak je edicija koja svoje trajanje bilježi desetljećima, pomno prati aktivnosti i odolijeva brojnim vremenskim i povijesnim izazovima. Naša je obveza ostaviti pisani trag minulog vremena sadašnjim i budućim generacijama, zabilježiti događaje, podastrijeti izvješća, dati osvrt na različite teme, iznijeti bitne statistike i analize, zaintrigirati i zadržati pozornost čitatelja”, navode iz HKD Napredak.

Dodaje se kako i ovaj put to nastoje učiniti kroz standardni koncept Godišnjaka koji obuhvaća literarni i shematski dio.

“Literarnim dijelom donosimo zanimljive tekstove iz književnosti, religije, ekonomije, povijesti i naše svakodnevnice. Značajni autori našli su svoje mjesto na ovim stranicama koje su obogaćene i mnoštvom autentičnih fotografija. HKD Napredak uistinu kreira i oblikuje kulturni život kako Bosne i Hercegovine, tako i šire. Iznimnu pozornost daje izdavaštvu, što je upisano u temelje Društva, a posebno se ponosi Hrvatskim narodnim godišnjakom, najznačajnijim glasilom, svjedokom brojnih društvenih i kulturnih događanja”, saopćili su iz Napretka.

Uredništvo Godišnjaka čine članovi Središnje uprave: Ivana Barišić, Miroslav Landeka i Ivica Kovačević. Lekturu i korekturu načinila je Anela Rozić-Vrankić, dizajn korica Igor Šutalo i Miroslav Landeka, a grafičku pripremu, kao i tisak tiskara Suton iz Širokog Brijega.

Svi koji žele imati Napretkov Hrvatski narodni godišnjak i Napretkov kalendar mogu se javiti na telefon: +387 (0) 33 222 876 ili e-mail info@hkdnapredak.com.

 

 

(BHRT)

Povezane vijesti

“Najljepše je đačko doba” dokumentarni film u produkciji Studio Teatra

admin

U septembru književna manifestacija “Jesen u mom sokaku”

admin

Kultura i prosvjeta, to (ni)je naša osveta

admin