HKD Napredak Jajce izabrao novog predsjednika

Podijeli članak:

U ponedjeljak 2. listopada 2023. godine u Velikoj dvorani općine Jajce održana je Izvještajna i izborna skupština Hrvatskog kulturnog društva Napredak Jajce. Skupštinom je predsjedao Dragan Glavaš, član Nadzornog odbora Središnje uprave Napretka te predsjednik Nadzornog odbora Napretkove podružnice Jajce. Skupština se sastojala iz dva dijela svečani dio i radni dio.

Svečani dio započeo je pozdravnim govorom predsjednika Leovca te se nastavio govorima nazočnih gostiju. Ispred Središnje uprave Napretka nazočnima se obratio dopredsjednk Napretka gospodin Josip Križanović koji je govorio o značaju Napretka te se osvrnuo na podružnicu Jajce.

Križanović je istaknuo kako jako dobro poznaje rad Napretka Jajce te pohvalio rukovodstvo na uspješnom vođenju, također je istaknuo kako je upoznat i s problemima s kojima se susreće podružnica Jajce. Jedan od problema je i nepostojanje Napretkovog doma koji je u proteklom ratu porušen. Dopredsjednik Križanović je istaknuo kako je u planu pokretanje gradnje Napretkova doma, ali da bi se to ostvarilo potrebna je inicijativa iz Jajca i to od svih relevantnih institucija a ne samo Napretka.

Načelnik općine Jajce, Edin Hozan, zahvalio se Napretku na suradnji i uspješnom radu. Načelnik Hozan je posebno istaknuo zahvalnost zboru Nikola Šop koji je postao neizostavan sudionik na manifestacijama koje organizira Općina Jajce. Predsjedatelj OV, Josip Topić, inače član Napretka Jajce, bio je spriječen nazočiti Skupštini, ali je pismenim putem izrazio zahvalu Napretku te izrazio spremnost na daljnju suradnju i podrušku Napretku.

Upravni odbor Napretka Jajce je izrazio zahvalnost gospodarstvenicima koji podržavaju rad Napretka uručivši im zahvalnice za doprinos Napretkovom radu.

Na prijedlog Upravnog odbora proglašeni su i počasni članovi: Nikica Zrile koji je bio obnovitelj Napretka, Tvrtko Zrile dugogodišnji član i promotor Napretkovog rada, Gordana Ljubez dugogodišnja članica Upravnog odbora te Tomislava Ladan predsjednica Napretka koja je izvukla Napredak Jajce iz najtežih trenutaka.

Drugi dio Skupštine bio je radni dio koji je bio za članove Napretka. U radnom dijelu su predstavljenja Izviješća za 2019., 2020., 2021. i 2022. godinu koja su jednoglasno usvojena. Nakon prezentiranja i usvajanja izvješća uslijedilo je biranje novog sastava Upravnog odbora.

Za predsjenika Napretkove podružnice Jajce jednoglasno je izabran Radoslav Tokić, dosadašnji zamjenik u dva mandata.

Za članove Upravnog odbora imenovani su: Vesna Protić, Mirko Jakić, Katarina Barišić, Dragan Glavaš, Ivana Čavka, Franjo Leovac, Ana-Marija Marčeta i Robert Tokić.

Za članove Nadzornog odbora imenovani su: Tvrtko Zrile, Ivan Ladan Dželilović i Jelena Miketa.

Nakon izbora Upravnog i Nadzornog odbora članovima se obratio novoizabrani predsjednik gospodin Tokić koje se zahvalio članovima Skupštine na izboru te novim članovima rukovodstva na pristanku da budu dio novog rukovodstva. Predsjednik Tokić je istaknuo da se priča kako je Napredak mrtav. Stoga misija u novom mandatu neka bude da oživimo Napretka u Jajcu.

HKD Napredak je društvo u službi čovjeka. Novoizabrani predsjednik se zahvalio Središnjoj upravi koja je u posljednjih nekoliko godina pružala potporu te se nada da će novi najavljeni planovi biti i ostvareni pogotovo kad je u pitanju izgradnja Napretkovog doma u Jajcu.

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Memorandum o razumijevanju u cilju očuvanja, razvoja i promocije na domaćem i međunarodnom tržištu...

Policijski službenici Federalne uprave policije u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, a...

Red Sea Film Festival u Saudijskoj Arabiji  započeo je svoje treće izdanje, a na...

Reprezentacija.ba kao partner Sofascore donosi statističke podatke bh. internacionalaca za mjesec novembar.

Rijetki su roditelji koji se nisu susreli sa situacijom u kojoj njihovo dijete želi...

Udruženje lektora Republike Srpske bira riječ koja je obilježila 2023. godinu. Pozivaju i građane...