Historijska sezona za ‘Jajce-Nansen’: Osvojili titulu prvaka

Podijeli članak:

Ženski odbojkaški klub “Jajce-Nansen” iz Jajca bio je domaćin finalnog turnira, poznatog kao Final Four, za prvaka Omladinske lige SBK/KSB. Sezonu 2023. godine uspješno su zaključile osvajanjem prvog mjesta u ovoj ligi, piše Jajce Online.

Na turniru su sudjelovale četiri najbolje pionirske ekipe iz SBK-a: Ženski odbojkaški klub “Jajce-Nansen” iz Jajca, Odbojkaški klub “Vitez” iz Viteza, Odbojkaški klub “Kaćuni” iz Busovače i Odbojkaški klub “Time Out”. U prvoj polufinalnoj utakmici, “Jajce-Nansen” se susreo s ekipom “Time Out” i pobijedio s rezultatom 2:0.

Protivnicama nisu dale mnogo prostora za značajnije akcije, već su od samog početka kontrolirale igru i dominirale u svim segmentima. Tim “Jajce-Nansen” djelovao je kao dobro uigrana ekipa s jasno postavljenim ciljem, a naravno, uz vodstvo njihovog trenera Šekiba Makića. Konačni rezultat bio je 2:0 u setovima (25:14); (25:13).

U finalnoj utakmici, “Jajce-Nansen” je pokazao svoje vještine i vrijednost, budući da su bili najjači kada je bilo najpotrebnije pokazati timsku igru, karakter i dominaciju. Također su prikazali lijepu igru, dobre odbojkaške poteze i uvjerljivu igru. Kapetanica ekipe, Nadija Joldić, mudro je i taktički vodila igru te dala sve od sebe da ekipa odigra na najbolji način, što su i ostvarile u susretu protiv ekipe “Kaćuni” iz Busovače. Protivnice nisu imale mnogo šansi da ostvare nešto značajnije, dok su igračice “Jajce-Nansena” dominirale i uvjerljivo odigrale najbolju utakmicu do sada. Znale su što je njihov cilj, a to je bilo osvajanje prvog mjesta u omladinskoj ligi SBK/KSB. Rezultat sve govori – 2:0 u setovima (25:9); (25:17).

Važno je napomenuti da je “Jajce-Nansen” ostvario izvanredne rezultate tijekom sezone 2023. S posebnim ponosom ističemo da smo odigrali redovno prvenstvo bez poraza i izgubljenog seta, čime smo ispisali povijest našeg kluba i ostvarili nevjerojatan uspjeh.

Osim osvajanja prvog mjesta u Omladinskoj ligi SBK/KSB, naša ekipa je postigla sjajne rezultate na nekoliko drugih turnira. Na turniru u Prozoru/Rami osvojili smo prvo mjesto, demonstrirajući iznimnu igru i nadmoć nad ostalim ekipama. Također, na turniru u Donjem Vakufu, Beču (Austrija) i Ključu, osvojili smo također prva mjesta, što svjedoči o našem kontinuiranom uspjehu i dominaciji na regionalnoj razini.

Uz ovaj uspjeh, također bismo istaknuli nekoliko individualnih nagrada koje su igračice zasluženo osvojile. Nadija Joldić je proglašena najboljom igračicom Final Foura, dok je Anja Bogić dobila priznanje za najboljeg libera, a Alema Joldić za najboljeg blokera. Ove nagrade su rezultat iznimnih vještina i doprinosa koje su igračice donijele na teren.

Osim navedenih turnira i lige, ekipe su postigle značajne uspjehe u različitim kategorijama. Na Omladinskoj ligi SBK/KSB, pionirke su osvojile prvo mjesto, dok su pretpionirke također zauzele prvo mjesto. U kategoriji kadetkinja, naša ekipa se plasirala na treće mjesto, dok su juniorke završile na petom mjestu.

Ovi impresivni rezultati svjedoče o kontinuiranom radu, predanosti i talentu naših igračica, ali i o podršci cijelog kluba, trenera i ostalih članova tima. Zahvaljujući njihovom trudu i zajedničkom radu, “Jajce-Nansen” je postao prepoznatljiv kao vodeći odbojkaški klub u regiji.

Očekujemo da će i u budućnosti nastaviti ostvarivati uspjehe, razvijati talente i nastaviti graditi historiju kluba.

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Hasan Salihamidžić je nakon šest godina dobio otkaz na poziciji sportskog direktora minhenskog Bayerna,...

Nakon uspješno završene ekspedicije na „krov svijeta“ – Mount Everest, Tomislav Cvitanušić, bh. alpinista,...

Sinoć, 30. svibnja 2023. godine, u okviru manifestacije Hrvatsko proljeće Središnje Bosne, u kazališnoj...

Ošljak je najmanji nastanjeni otok u Hrvatskoj za koji se vjeruje da je bio naseljen...

Nogometaši Seville nakon trosatne drame i penala savladali su Romu u finalu Evropske lige...