Search
Close this search box.

Harmonikaš Samir Nurkić i Ćira objavili “Dva brata”

Podijeli članak:

Samir Nurkić, jedan od najpoznatijih regionalnih harmonikaša, objavio je spot za duet sa poznatim pjevačem narodne muzike Dejanom Ćirkovićem Ćirom, kojeg publika širom regiona najviše pamti po hitu “Fenomenalno”.

„Fenomenalan je i naš duet, a i reakcije publike. Siguran sam da će se naša “Dva brata” ubrzo pjevati po restoranima, diskotekama i klubovima širom Balkana“, kaže Samir Nurkić.

Poznati harmonikaš potpisuje muziku za ovu duetsku pjesmu, dok je aranžman radio zajedno sa Amirom Puškarom. Tekst je djelo Samirove supruge Amele, koja je bila zadužena i za montažu spota.

„Ćiro i ja smo dugogodišnji prijatelji, gdje se uz zajedničke nastupe izrodilo divno prijateljstvo koje traje godinama. Već dugo planiramo snimiti zajedničku pjesmu, ali čekali smo da se poklopi energija i niz drugih faktora koji su potrebni da to odradimo bez forsiranja, jer tako i sami najbolje možemo iznijeti muziku na pravi način. Pjesmu smo iznijeli iz duše u jednom dahu. “Dva brata” je pjesma vedrog duha, pozitivna i energična. Spot smo snimili u Zagrebu u Hangar studiju G2, snimatelj i reditelj spota je Hrvoje Podobnik Gero, dok je montažu spota radila moja supruga Amela. Za šminku je bila zadužena uspješna hrvatska vizažistica Mirjana Medolina Marinić koja se također pojavljuje i u spotu“, kaže Samir.

Nurkiću ovo nije prvi duet. Prije nekoliko godina objavio je pjesmu “Dernek” zajedno sa glumcem Draganom Marinkovićem Macom.

„Imam još par dueta u planu i u dogovorima sam sa par kolega sa estrade čija ću imena otkriti čim za to dođe vrijeme. Najbolje je sačekati da se sve potrebno poklopi“, zaključuje harmonikaš.

 

 

 

 

 

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Vlasti u Grčkoj jučer su zatvorili arheološki lokalitet Akropolj, jer je tu zemlju zahvatio...

Novi izvještaj Boston Consulting Group, The Network i The Stepstone Group, a u koji...

Netflixov šestodijelni dokumentarac “Hitler and the Nazis: Evil on Trial” postavlja pitanje da li...

Bh. nogometni reprezentativac Amar Dedić jedna je od želja italijanskog prvoligaša Napolija koji je...

Osigurati transparentnost finansiranja političkih stranaka u Bosni i Hercegovini. Tako glasi jedan od 14...

Policija u Doboju sumnjiči najmanje dva izvršioca za krivično djelo teška krađa nad privrednim...