Search
Close this search box.

Haos u Evroligi, gazda Panatinaikosa pobjesnio

Podijeli članak:

Odavno nismo gledali ovakvu plej-of seriju u Evroligi! Zakuvalo se ozbiljno u duelu Panatinaikosa i Makabija gdje je trenutno 1:1 u seriji. Naravno da je tome doprinio i Dimitris Janakopulos, koji je bio vrlo aktivan pored terena na drugom meču.

Košarkaši Panatinaikosa pobijedili su Makabi 95:79 (20:28, 31:11, 20:21, 24:19), a nezadovoljan suđenjem na prvom meču Janakopulos je cijelo meč proveo vršeći pritisak na arbitre, piše Mondo.rs.

Trener Panatinaikosa Ergin Ataman je odmah poslije prvog meča prvo u izjavi u miks zoni, a zatim i na konferenciji za medije osuo paljbu po sudijama, a vidjeli smo da je nakon toga Panatinaikos izdao dugačko i vrlo burno saopštenje.

A onda je Dimitris Janakopulos riješio da uzme stvar u svoje ruke.

Vidjeli smo ga sa cigarom pored terena na startu meča, a tokom cijele utakmice je skakao na određene odluke sudija. U jednom momentu je tokom meča imao telefonski poziv, ali ga to nije omelo da na prvu po njegovom mišljenju sumnjivu odluku burno odreaguje.

Nije tu bio kraj problemima na ovoj utakmici, pa je tako poslije meča u tunelu OAKE izbio sukob između nekadašnjeg centra Crvene zvezde i Partizana Matijasa Lesora i nekoga iz redova Makabija. Vidjeli smo snimak verbalne rasprave, a Francuza su čak morali da drže. Dok se to dešavalo Ergin Ataman je još jednom napadao Evroligu.

“Čudno mi je da jedna od najvećih organizacija, Evroliga, koju sam uvijek štitio iznosi takve stavove protiv mene, da sam naštetio imidžu Evrolige. Veoma mi je to čudno. Ako sam nešto pogriješio – OK. Ako sam uradio nešto pogrešno, poput priče o sudijama, postoji pravilnik prema kome me kažnjavate. Ali zašto iznosite takva saopštenja o meni? Zašto provocirate ljude protiv mene?Šta se dogodilo? Kada sam išao u svlačionicu, neko iz svlačionice Makabija, rekao mi je ‘Vidjećeš u Izraelu, vidjećeš šta će cionisti da ti urade’ Nisam vidio ko je to, nije imao akreditaciju. Ja sam Ergin Ataman, ja sam trener Panatinaikosa, ja sam selektor reprezentacije Turske i turski državljanin. Ne možete mi ništa”, rekao je Ataman.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Katastrofa za Srbiju i BiH! Nadali smo se da ćemo ipak gledati rukometaše srpskog i...

Nekadašnji hrvatski košarkaš Damjan Rudež, koji je od 2014. do 2017. godine nastupao u...

Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je danas rezolucijuo Srebrenici.

Uprkos brojnim upozorenjima nadležnih institucija iz godine u godinu o tome šta se sve...

Nova studija je otkrila da navike spavanja mogu biti rani znak potencijalnog lupusa.

Proizvodnja cigareta nekada je zahtijevala tehnologiju koja je bila smještena samo u velikim fabrikama....