Hamilton se oglasio nakon što je članovima ekipe uputio uvredljive poruke, ali se nije izvinio

Lewis Hamilton tokom trke Velike nagrade Turske uputio uvredljive poruke članovima svoje ekipe, a nakon toga se oglasio na društvenim mrežama, međutim nije se izvinio.

Lewis Hamilton tokom trke Velike nagrade Turske uputio uvredljive poruke članovima svoje ekipe, a nakon toga se oglasio na društvenim mrežama, međutim nije se izvinio.

Britanac je startovao sa 11. mjesta na VN Turske, a u jednom trenutku došao do trećeg mjesta da bi ga osam krugova prije kraja iz Mercedesa pozvali boks na zamjenu istrošenih guma.

Hamilton je bio frustriran i nervozan te je preko radija svoju ekipu “počastio” porukama uvredljivog sadržaja. Na kraju je završio na petom mjestu.

“Jutros sam vidio neke novinare koji su previše uvećali incident u jučerašnjoj utrci. Nije istina govoriti da sam bijesan na svoj tim. Kao tim radimo na izgradnji najbolje moguće strategije, ali kako utrka napreduje, morate donositi podijeljene odluke, toliko se faktora stalno mijenja”, napisao je Hamilton te dodao:

“Jučer smo riskirali da ostanemo vani nadajući se da će se osušiti, nije. Htio sam riskirati i pokušati otići do kraja, ali to je bila moja ideja da ostanem na stazi i nije uspjelo. Na kraju smo napravili stajanje i to je bilo najsigurnije. Živimo i učimo. Pobjeđujemo i gubimo kao tim. Nikada nemojte očekivati da ću biti pristojan i smiren na radiju dok se utrkujem, svi smo jako strastveni i u žaru trenutka strast može izaći, kao i kod svih vozača. Moje srce i duh su vani na stazi, vatra u meni me dovela do ovog gdje sam sada, ali svaka se tjeskoba brzo zaboravi i razgovarali smo o tome, već smo gledali naprijed na sljedeću utrku. Danas je još jedan dan za uspon i kao tim. I dalje ustajemo”.

KOMENTARI