Halilović “pecnuo” Džeku: Navijačima ne bi bilo drago da objavim sliku sa njim

Podijeli članak:

Miralem Halilović ovog je ljeta pojačao redove turskog Galatasaraya nakon šest godina provedenih u francuskim klubovima poput Ornelansa, Metropolitansa i Nanterrea.

U opširnom intervjuu za Basketball Sphere košarkaški reprezentativac BiH govorio je o mnogim detaljima iz svoje odlične karijere.

Posebno je bilo zanimljivo čuti šta je imao za reći o svom nogometnom kolegi iz reprezentacije Edinu Džeki koji igra za Fenerbahče, koji je inače veliki rival Galatasaraya.

“Nismo se još uvijek čuli. On je u rivalskom klubu i vidim da stalno ‘ratuju’ navijači. Nisam prije imao utisak da je to toliki rivalitet, ali vidim sad kad sam došao da se svaki korak prati. Vjerujem da navijačima ne bi bilo drago da postavim neku sliku s njim”, iskren je bio Halilović uzimajući u obzir rivalitet ovih kolektiva.

O dolasku u redove velikana iz grada na Bosforu imao je samo riječi hvale.

“Ovo je najveći klub u mojoj karijeri za koji igram, kao i najveći transfer. Niti jedan klub do sad ni približno nije imao takvo ime, iako sam igao u klubovima koji su igrali na visokom nivou. Jedan od njih je Zagreb koji je bio u Euroligi, Metropolitans sa kojim sam igrao Eurokup, gdje smo došli do četvrtfinala. To je možda i bolje nego Galatasaray proteklih par godina, ali imenom ni blizu da se može porediti”, rekao je Halilović.

Prve košarkaške korake ovaj rođeni Tuzlak napravio je u Slobodi, a dobar dio karijere proveo je u Hrvatskoj gdje je igrao za Zagreb i GKK Šibenik.

U Sloveniji je Halilović branio boje Krke, a kratko je nastupao i u Litvaniji za ekipu Džukija.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U ponedjeljak 2. listopada 2023. godine u Velikoj dvorani općine Jajce održana je Izvještajna...

Nekadašnji bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Senad Lulić gostovao je u italijanskom podcastu Croquetas gdje je...

Informaciju da Agencija za lijekove ubrzava legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe objavio je na...

Pluralizam i demokratija u strankama? Da, ali ne u BIH. Predsjednici stranaka uglavnom se...

Marko I. (45) pomogao je Mirnesi S. (42) da ukrade 1,25 miliona eura od...

Svako spuštanje cijena u vrijeme kontinuiranih poskupljenja je dobro došlo. No, koliko će ono...