Search
Close this search box.

Halilović: Čuvajte ljudsko dostojanstvo i javnost ne odgurujte od istine

Podijeli članak:

– U zadnjih trideset tužnih i borbenih godina, godina stradanja, egzodusa, rata, neimaštine, pljačke, nepotizma, korupcije, odbrane države Bosne i Hercegovine, bili ste dio vlasti na državnom, entitetskom i još… na kantonalnom i lokalnom nivou.
Po prvi put u ovih trideset godina na političkoj sceni ima, postoji i djeluje/djeluju političke stranke i pojedinci koji vjeruju svojim očima ono sto vide i svojim ušima ono sto čuju a ne što vi plasirate na tržište. Imamo volju i snagu da zajedno sa simpatizerima, članovima, aktivnim i pasivnim učesnicima, sad na mjestu opozicije, na sebi svojstven način sudjelujemo u određenim aktivnostima. Niko nas nije natjerao niti će. Mi nismo od onih poslušnika koji će biti ucijenjeni pa krivo vođeni zarad interesa pojedinca.

Kad budete svjesni svojih postupaka, kad korigujete svoj odnos na civilizacijski, demokratski na ljudski način i vama će biti lakše a život u zajednici možda kvalitetniji.
Ono što treba našoj zemlji Bosni i Hercegovini jeste konkretan odnos, kako politika, tako politika prema narodu.

Ulaganje, ma koje vrste, bez nepotizma, prijetnji, ucjena, “podobnih i odabranih” je dobrobit/blagodat za sve nas. Ne samo pojedinca ili interesne skupine!

Mi nismo za nametnute aktivnosti niti ponuđena razmišljanja a još manje ili nikako da budemo izvršioci određenih djela.

Vaša uska i prinuđena većina od… glasova, gdje je određen dio glasača, ne svojom voljom i htijenjem dao podršku, je sramota i bruka vladajuće strukture, a ogledalo scene bez transparentnosti.

Nas rad je transparentan i u svakom momentu smo otvoreni za razgovor, prvo prema lokalnom stanovništvu, ljudima u dijaspori pa i šire. Primamo sugestije, savjete i prijedloge koji su u interesu za našu zajednicu. Časno podnosimo i korigujemo greške uz izraze izvinjenja.

Čuvari ličnog interesa, ovakvom i sličnom prepiskom, nakon svog nekorektnog i bespravnog odnosa djelovanja, rušite ugled naše ljudstvom osiromašene zajednice, grada i negativan ste primjer svojom nesmotrenom a vjerujem i nenamjernom analizom prema osobama koje su tokom svog života a i poslije, ostavili dubok trag u duši većeg broja pojedinaca i naše skromne sredine, svojim zalaganjem, trudom, djelovanjem i što je najvažnije toplim odnosom prema ljudima.

Na kraju vas ljubazno molim, da čuvate ljudsko dostojanstvo i da javnost ne odgurujete od istine.

U nadi dobre buduće političke suradnje, svako dobro, poručio je dr. Ismar Halilović, predsjednik OP Narod i pravda Jajce u svom dopisu kojeg smo dobili na redakcijski mail.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka