Jajce Online
SPORT

Halilhodžić dobio ultimatum, Villas-Boas doputovao u Maroko i čeka rasplet

Vahid Halilhodžić će u narednim danima otići sa pozicije selektora fudbalske reperezentacije Maroka.

Vahid Halilhodžić će u narednim danima otići sa pozicije selektora fudbalske reperezentacije Maroka.

Ovu vijest objavio je portal Lion de l'Atlas, koji ima informaciju da je sklopljen dogovor sa Andreom Villas-Boasom, prenosi Faktor.

Marokanski mediji pišu da su pregovori već završeni i da je s portugalskim stručnjakom sklopljen dogovor prije nekoliko dana. Fudbalski savez Maroka nije mogao preuzeti rizik otpuštanja Halihodžića bez garancije da već ima dogovor sa njegovim nasljednikom.

To što je Andre Villas-Boas trenutno u Rabatu nije beznačajno. Portugalski stručnjak poduzima neophodne korake da normalizira svoju situaciju prije nego što se preseli u Rabat, u blizini Sportskog centra Mohammed VI, gdje je viđen krajem ove sedmice”, dodaje Lion.

U međuvremenu, Vahid Halilhodžić razgovara o uvjetima svog odlaska. Čim to bude riješeno, njegov raskid ugovora sa Fudbalskim savezom Maroka će biti službeno potvrđen.

Naš trener dobio je svojevrsni ultimatum da u ekipu mora vratiti zvijezde koje je otjerao – Hakima Ziyecha (Chelsea), Noussaira Mazraouija (Ajax), Adela Taarabta (Benfica) i Aminea Harita (Marseille). Kako principijalni Vaha nije pristao na to, razlaz je, čini se, jedina opcija.

Halilhodžiću ne bi bilo prvi put da je neku reprezentaciju odveo na SP, a da nije vodio taj tim na Mundijalu.

To je bio slučaj sa Obalom Slovanovače i Japan, koje je kroz kvalifikacije odveo na svjetska prvenstva, ali je selektorsku stolicu na završnim turnirima morao prepustiti nekom drugom stručnjaku.

KOMENTARI

Povezane vijesti

Počinje 135. Wimbledon: Đoković i Nadal glavni favoriti, Brkić jedini bh. predstavnik

admin

U Jajcu odigran međunarodni turnir kraljevskih gradova

admin

Cijena piva na Svjetskom prvenstvu će biti nevjerovatno visoka i neće biti prodavano na stadionima

admin