Hadžić: Naši šehidi nas gledaju i žao im i stide se nas i naših postupaka

Podijeli članak:

Povodom Dana šehida, koji se u Bosni i Hercegovini obilježava drugog dana Ramazanskog bajrama, praznika muslimana, na Centralnom šehidskom spomen-obilježju šehida i poginulih boraca Jajca organizirana je centralna svečanost za područje MIZ Jajce te prigodan vjerski program.

Glavni imam prof. Zehrudin ef. Hadžić evocirao je uspomenu na šehide te javno osudio odnos prema najboljim sinovima Bosne i Hercegovine te njihovoj djeci i roditeljima koji biološki nestaju.

– Svake godine na drugi dan Ramazanskog bajrama je”Dan šehida”. Sjećamo se naših šehida, obilazimo mezarja i učimo im fatihe. Bilo bi dobro da imamo i Dan Gazija. Međutim, nemamo! Znate li zašto nemamo Dan Gazija? Zato što nas samo belaj i smrt mogu udružiti i natjerati da budemo zajedno. Kada nam je dobro to nas zavadi, posvađa i neprijateljima učini. Nažalost, ali tako je! Međutim! Šehida odavno nema među nama, njihovi roditelji polahko odlaze na bolji svijet, sresti se s njima, a njihova djeca i porodice odlaze iz Bosne za koju oni živote dadoše. Ali treba da znamo da nas mrtvi, a posebno šehidi gledaju, i čude se, i žao im, i stide se nas i naših postupaka i naše svađe. Zato, danas na Dan šehida, poruka: da svako od nas, od sebe za zajednicu, damo zakletvu, da budemo zajedno u dobru, poručio je Hadžić.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U saobraćajnoj nesreći koja se sinoć desila na magistralnom putu Tuzla – Sarajevo, u...

Bosna i Hercegovina je na današnji dan prije 30 godina, 2. juna 1993. godine,...

Prihodi od indirektnih poreza u prvih pet mjeseci 2023. godine iznosili su 4 milijarde...

Komandant 30. partizanske divizije Stanislav Galić naredio je 23. aprila 1992. formiranje 1. partizanske brigade. Za...

U subotu, 3. juna, održat će se centralni dio manifestacije obilježavanja zločina na području...

U sklopu Škole glume i govora Studio “Jazavac” i ove godine, kao završni rad,...