Hadžibegić: Sarajevo je napravilo iskorak ka ulasku među velike evropske klubove

FK Sarajevo je danas zvanično potvrdio da je postigao dogovor s Općinom Centar u vezi sa stadionom Asim Ferhatović Hase.

FK Sarajevo je danas zvanično potvrdio da je postigao dogovor s Općinom Centar u vezi sa stadionom Asim Ferhatović Hase.

Bordo tim će u narednom periodu upravljati stadionom, a ova vijest obradovala je i legendu kluba s Koševa Faruka Hadžibegića.

“Čestitam FK Sarajevo i Sabrini na dogovoru oko stadiona Koševo. Također, želim se zahvaliti i sarajevskoj Općini Centar, odnosno načelniku Srđanu Mandiću, Benjaminu Isoviću i svima onima koji su učestvovali u tome”, rekao je Hadžibegić za Avaz iz svog pariškog doma.

U prostorijama sarajevske Općine Centar jučer je održan sastanak na kojem su načelnik Općine Centar Srđan Mandić i generalna direktorica FK Sarajevo Sabrina Buljubašić usaglasili nacrt ugovora o dogoročnom zakupu Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović Hase” koji će biti verifikovan na tematskoj sjednici Općinskog vijeća.

“FK Sarajevo je s tim napravilo veliki korak ka ulasku među velike evropske klubove. To je važno i za naš glavni grad, državu, ali i naše navijače. U ovim sivim, teškim trenucima – kad imamo puno problema, napokon jedna pozitivna vijest”, zaključio je Hadžibegić.

KOMENTARI