Jajce Online
SPORT

Hadžibegić posjetio Banjalučane u Antaliji: U svakom klubu ima dobrih igrača, pa tako i u Borcu

Faruk Hadžibegić i Zvjezdan Misimović bili su u antalijskom kampu fudbalera banjalučkog Borca.

Faruk Hadžibegić i Zvjezdan Misimović bili su u antalijskom kampu fudbalera banjalučkog Borca.

Selektor i direktor fudbalske reprezentacije BiH u radnoj su posjeti Turskoj, tokom koje će obići pripreme svih premijerligaša, ali i fudbalere koji konkurišu za reprezentaciju, a igraju ovoj zemlji. Hadžibegić za banjalučku ATV kaže da se vodi idejom da na djelu vidi sve ono sa čim raspolaže bh fudbal.

“Došao sam da obiđem naše igrače koji igraju u Turskoj, ali i sve naše premijerligaške klubove koji su ovdje na pripremama, a to su Borac, Sarajevo, Velež i Tuzla City. Razgovor je sa svima prijateljski pogotovo sa trenerima koji, čini mi se, prihvataju taj moj angažman i poziv na saradnju. Obratiću pažnju i na sve kandidate iz premijerligaških klubova. Vidio sam sve ekipe, a ako me pitate konkretno za ekipu Borca, vidim da vlada veoma radna i pozitivna atmosfera, kao da je i discpilina na zavidnom nivou. To mi se sviđa”, rekao je Hadžibegić za ATV.

Ne djelu je vidio i fudbalere Borce.

“U svakom klubu ima dobrih igrača, pa tako i u Borcu. Ne želim da govorim o imenima, suviše je rano, ali moja je želja da svima otvorim vrata. Ipak, poziv u reprezentaciju mora da se zasluži igrama na terenu, ali smatram da u svim klubovima postoji kvalitet”, kaže Hadžibegić za ATV.

KOMENTARI

Povezane vijesti

Naser El-Helaifi proglašen novim ambasadorom Sportskih igara mladih

admin

Lana Pudar zvanično dobila novog trenera, postavljen je i glavni cilj za novu sezonu

admin

Obezbjeđen prenos utakmice mlade reprezentacije, selektor Petev obišao Zmajeve

admin