Search
Close this search box.

Gužve na izlazu iz BiH na dva granična prijelaza, vozači se mole za strpljenje

Podijeli članak:

Zbog zapaljenog teretnog vozila na dionici autoputa Drugovići-Prnjavor, obustavljen je saobraćaj. U toku je policijski uviđaj, a sva vozila iz pravca Drugovića prema Prnjavoru se preusmjeravaju na magistralni put. Napominjemo da je ova dionica autoputa prohodna iz pravca Prnjavora prema Drugovićima.

Uvjeti za vožnju jutros su povoljni, saobraća se po suhom kolovozu, uz dobru vidljivost.

Pojačan promet vozila

Sezona je godišnjih odmora, tako da i danas očekujemo pojačan promet vozila na putevima u našoj zemlji, kao i na graničnim prijelazima. Vozače teretnih vozila molimo da se nakratko isključe iz saobraćaja kada iza sebe primjete dugu kolonu vozila, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz naše zemlje na graničnim prijelazima Doljani i Izačić. Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

 

Do kraja mjeseca avgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prijelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Radovi

Još danas se izvode radovi na redovnom održavanju magistralnog puta Gračanica-Donja Orahovica, zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom. S obzirom da je ovo frekventan putni pravac, dolazi do formiranja dužih kolona vozila sa obje strane.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Kladanj-Vlasenica, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje. Na ostalim mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U pojedinim dijelovima Australije u noći između petka i subote palo je više od...

Poznati bosanskohercegovački kantautor, muzičar i pjevač, Aldin Kurić, poznatiji kao Al'Dino, održat će svoj...

Adidas je povukao fotografije manekenke Belle Hadid iz reklama koje promovišu sportsku obuću koja...

Da kockanje kao navika i ovisnost ne poznje granice, pokazuju i najnoviji podaci iz...

Na ovogodišnjoj Internacionalnoj matematičkoj olimpijadi (IMO), koja se ove godine održala u Velikoj Britaniji...

Prošle sedmice građani Donje Suvaje pored Gračaca protestvovali su nakon što su prilikom radova...