GSS ‘Jajce’ uključila se u portagu za Ismarom Mahmutovićem (17)

Podijeli članak:

Još traje potraga za nestalim Ismarom Mahmutovićem, sedamnaestogodišnjim učenikom iz Bihaća, kojem se izgubio svaki trag od 26. maja. Nakon pronalaska njegovih odjevnih predmeta i mobilnog telefona na mostu u naselju Bakšaiš, policija i lokalne službe spašavanja su pokrenule intenzivnu potragu.

Od petka, kada su pronađeni Ismarovi osobni predmeti, pripadnici Gorske službe spašavanja, mještani naselja uz rijeku Unu i mnogi građani Bihaća, kao i prijatelji porodice nestalog mladića, uključili su se u potragu. Lokalni mediji također su pružili podršku u nadi da će informacije doprinijeti pronalasku nestalog Ismara.

Gorska služba spašavanja iz Jajca istakla je izuzetnu opasnost i težinu potrage, s obzirom na hladnoću, brzinu i jaku struju rijeke Une.

– Danas smo izveli veoma složenu potražnu akciju na rijeci Uni, u cilju pronalaska dječaka koji je navodno pao sa mosta. Una je izuzetno hladna, uz to visok vodostaj i veoma snažna rječna struja otežali su i onako teške uslove za ovu složenu potragu. Naši spasioci su dobro i nakon odmora, ujutro nastavljaju potragu, rekao nam je Safer Karadžić, predsjednik Gorske službe spašavanja”Jajce”.

Apel nadležnih vlasti i institucija je da se građani Unsko-sanskog kantona angažiraju u potrazi. Nestanak Ismara Mahmutovića također je prijavljen policiji, a porodica mladića poziva sve koji posjeduju bilo kakve informacije ili mogu pomoći u potrazi da se jave policiji Unsko-sanskog kantona.

Svi apeluju na solidarnost i podršku u potrazi za Ismarom Mahmutovićem, s nadom da će se mladić uskoro sigurno vratiti svojoj porodici.

 

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Uskoro ćemo obilježiti 10 godina od smrti Jovanke Broz, koja je preminula 20. oktobra...

Appleova linija iPhone 15 stigla je u prodavnice u petak dok su ljudi čekali...

Sindikalna potrošačka korpa u mjesecu augustu u Federaciji BiH iznosila 3.322 KM, dok je...

U 19.01 sati Bosnu i Hercegovinu pogodio je jak zemljotres. Prema podacima Euro-mediteranskog seizmološkog...

U BiH sutra će biti oblačno i osjetno hladnije vrijeme sa kišom i temperaturom...

U sklopu priprema za sezonu koja nam predstoji, pioniri i kadeti oodigrali su danas...