Građani mole da vlasti vrate teme o ratu jer im je muka pandemije

Neformalna grupa građana, danas je pokrenula lavinu iz Sarajeva, koja se odmah proširila na ostatak zemlje. Traže jedno, da se više prestane razgovarati o koroni i da se na tapetu vrate teme na koje su navikli.

“Ja sam sasvim spontano pokrenuo ovu inicijativu nakon statusa što sam postavio na Facebook-u. Muka mi je više od pandemije, broja oboljelih, stanja u zemlji i nemam više živaca ovo da gledam. Javilo mi se na hiljade ljudi, nakon čega sam pokrenuo virtuelnu grupu, gdje su se vrlo brzo počeli uključivati ljudi iz čitave zemlje”,kaže nezaposleni Ferid Pitić, četerdesetrogodišnjak iz Sarajeva.

Ferid i njegovi istomišljenici su na grupi diskutovali i predlagali teme, koje će poslati kao zahtjev svim vladajućim strukturama u BiH, kao prijedlog za promjenu teme u javnom diskursu.

“Bilo je tu mnogo tema i u konačnici smo se usaglasili da ipak vrate priču o ratu. Tom tematikom najbolje vladamo, svi je na neki mazohističan način volimo i bliska nam je srcu. Što fino ne bi ponovo opleli po komentarima i forumima o klanju, podjelama, kome bi šta pripalo. A ne ovako, pričamo o nečemu o čemu veze nemamo, naglabamo i lupamo neke teorije zavjere. Bezveze”, dodao je Ferid.

Građani će do kraja sedmice prikupiti potpise, nakon čega će grupe iz oba entiteta poslati kolektivnu inicijativu upućenu svim liderima naroda, sa zajedničkim zahtjevom da se ponovo razgovara o ratu, a ne o koroni.

 

NAPOMENA: Vijest je satiričnog karakttera!

 

 

(Satro.info)