Jajce Online
HUMANOST

Građani BiH učestvovat će u akciji pomoći za ljude u Crnoj Gori

“Srcem za Crnu Goru” kampanja je koja je u susjednoj Crnoj Gori pokrenuta sa ciljem da se skupe sredstva za pomoć oboljelima i porodicama koje žive u teškim uslovima.

U sklopu ove kampanje koju su organizovale fondacije “Hemiias” i “Budi human”; te humanitarni “Hilal”, 21. decembra bit će održano i donatorsko veče.

Osoba koja je velikim dijelom zaslužna za mnogobrojne humanitarne aktivnosti koje se sprovode u cijeloj regiji, pa tako i ovu, je Hajriz Brčvak, veliki humanista, dobrotvor i osnivač Fondacije Hemiias.

“Pored značajne pomoći za stanovnike rodne Crne Gore, Hajriz Brčvak je ogromnu pomoć pružio i socijalno ugroženim i oboljelim ljudima u Bosni i Hercegovini. Ne samo da je njegova Fondacija podršku dala našoj humanitarnoj organizaciji, već je od 2020. do danas donirala više od 1,5 miliona KM za društveno-korisne projekte i pomoć ljudima u potrebi širom BiH”, naglašavaju iz Pomozi.ba.

Posebno se istakla tokom pandemije koronavirusa kada je značajnim donacijama pomogla rad bolnica i drugih zdravstvenih institucija u BiH. Projekat koji je itekako prepoznat u glavnom gradu BiH jeste izgradnja zgrade za stambeno zbrinjavanje sedam socijalno ugroženih porodica i djece bez roditelja. Izgradnja te zgrade koju će u iznosu oko milion KM u potpunosti finansirati Fondacija je u toku, a načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić tim povodom nedavno je Hajrizu Brčvaku uručio i najviše priznanje Općine – Zlatni sebilj.

Fondacija je značajnim donacijama dala podršku i vjerskim institucijama u BiH za obnovu džamija i druge aktivnosti, a vjernicima koji to sami ne mogu finansirati, obezbijedila je i putovanje na umru.

“S obzirom na sve ono što su ovaj čovjek i njegova Fondacija uradili za Bosance i Hercegovce u potrebi, želimo da im se barem malo odužimo i učinimo lijepu stvar za Crnogorce”, navode iz organizacije Pomozi.ba.

Pomozi.ba će učestvovati u donatorskoj večeri, a svi koji također žele da pruže ruku prijateljstva i podrške stanovnicima u potrebi iz Crne Gore mogu pozvati humanitarni telefon 17048 kojim se doniraju 2 KM (broj je jedinstven za sve bh. operatere). Donacije se mogu izvršiti i putem računa:

UniCredit Bank BiH

338-730-22202506-52

Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo

Svrha: Srcem za Crnu Goru

 

Doniranje platnim karticama možete izvršiti i putem stranice www.humanost.com, a oni koji žele učestvovati u donatorskoj večeri mogu se javiti direktno Hajrizu Brčvaku i Fondaciji Hemiias na broj +38268145711, te najaviti svoju donaciju.

“Bosanci i Hercegovci su uvijek bili spremni pomoći ljudima u nevolji, bez obzira na kojem kontinentu ili u kojoj se državi oni nalazili, zbog toga duboko vjerujemo da podrška naših ljudi neće izostati ni ovaj put”, zaključuju iz Pomozi.ba.

 

Povezane vijesti

Sarajevski srednjoškolci humanitarnim projektom prikupili novac za liječenje dječaka Ermina

admin

Mlada pravnica Jeneta Šabić iz Zenice hitno treba pomoć dobrih ljudi

admin

Mlada Mostarka Amina treba pomoć za transplantaciju jetre, donor joj je brat Rijad

admin