Search
Close this search box.

Grad koji spaja Bosnu sa Hercegovinom u julu domaćin međunarodnog Konjic Summer Festa

Podijeli članak:

Grad Konjic, koji spaja Bosnu sa Hercegovinom, bit će od 5. do 7. jula domaćin nezaboravnog događaja – Konjic Summer Fest 2024, po šesti put u organizaciji Atletskog Kluba PACE Konjic.
Očekuje se preko 1.000 trkača na svim utrkama u sklopu festivala, a prema riječima organizatora prijave su moguće preko stranice ovdje.

Najavljeno je šest uzbudljivih utrka, a to su: Garden City Business Run (5.7. 18:30), Grawe Kids Run (6.7. – 11:00), Ibis Relay Race (6.7. – 19:30), Bingo Konjički Cener (6.7. – 19:30), Državno prvenstvo BiH (6.7. – 19:30) i MMu Puzijada (7.7.24. – 18:30).

Organizatori su najavili posebnu medalja i dres za Konjički Cener. Jedinstvena KSF Medalja Trilogije predstavlja spoj tradicije i inovacije na Konjic Summer Festu. Ova posebna medalja nije samo simbol sportskog uspjeha, već i priča o muškom rodu i njegovoj važnosti za društvo, istaknuta kroz simboliku i jačinu Konjičke ćuprije. Kroz tri godine, od 2024. do 2026., trkači će osvajati ne samo medalje, već i duboko ukorijenjene vrijednosti jedinstva, trajnosti i zajedništva kroz tri ključne teme. Sve tri teme su povezane, baš kao i naša medalja koja će na kraju biti jedna cjelina za trkače koji uspješno završe Konjički Cener 2024., 2025., i 2026. Pružite podršku muškarcima i budite dio ove inspirativne priče na Bingo Konjičkom Ceneru.

Od ove godine, svaki učesnik festivala će dobiti akreditaciju koja omogućava određene popuste kod partnera u lokalima u gradu, muzejima i Titovom bunkeru tokom trajanja festivala od ove godine ima i besplatan prijevoz iz Sarajeva u Konjic i iz Konjica u Sarajevo po završetku Cenera.

Emir Lapsus i Lana Hamza sa svojim bendovima donose vrhunsku zabavu za sve posjetitelje Međunarodnog festivala Konjic Summer Fest. Možete uživati u njihovim nastupima u prekrasnom ambijentu hotela Garden City Konjic.

Lana Hamza sa svojim bendom nastupa u petak, 5. jula, s početkom u 21:00 sati u “KSF Korneru” pored bazena. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje, pružajući savršenu priliku za uživanje u sjajnoj muzici i predivnom ambijentu.

Emir Lapsus, nastupit će u subotu, 6. jula, na bazenu hotela Garden City Konjic. Očekuje vas jedinstveni i posebni koncert koji će dodatno obogatiti atmosferu festivala. Sve dodatne informacije o kartama bit će dostupne na društvenim mrežama festivala i hotela Garden City Konjic.

Najveća Business utrka u Hercegovini ove godine okupit će preko 25 kompanija sa preko 200 učesnika i navijača. Utrka će se održati prvi dan festivala sa startom od 18:30 sati. Državno Prvenstvo Bosne i Hercegovine na 10.000 metara će se po prvi prvi put održati u gradu na Neretvi, što će kompletnoj utrci dati dodatnu vrijednost i brzinu.

Od ove godine imaju i posebno dizajnirane medalje i dresove za štafetnu utrku, kao i štafetu koja će se predavati iz ruke u ruku.

Humanitarna utrka za 200 mališana koja je na rasporedu u subotu od 11:00 sati. Ova utrka namijenjena je za mališane od prvog do devetog razreda osnovne škole.

Tu je i MMu Puzijada, odnosno utrka namijenjena za najmlađe učesnike festivala. Održat će se u nedjelju sa startom u 18:30 sati – “Korner” Hotel Garden City Konjic.

“Drago nam je što se tradicionalni festival Konjic Summer Fest iz godine u godinu sve više razvija. Ove godine očekujemo da broj učesnika premaši 1.000, što je sjajan pokazatelj rasta i popularnosti festivala. Sa ponosom mogu reći da smo spremni za sve izazove koje donosi organizacija ovakvog događaja. Želim posebno zahvaliti našim partnerima, bez čije podrške ovaj festival ne bi bio moguć: Bingo, Garden City Hotel, Grawe dd Sarajevo, Ibis Styles Sarajevo, Leda Voda, LA Bamba, Ovako, MMU marketing agencija, Grad Konjic, Federalno Ministarstvo Kulture i Sporta, BH Pošta, PD Igman, Konjictrans, Total sport, Hell, Radio Mix, Radio Konjic, Moje trčanje, Novi Konjic”, rekao je direktor festivala Mahir Mujić.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U pojedinim dijelovima Australije u noći između petka i subote palo je više od...

Poznati bosanskohercegovački kantautor, muzičar i pjevač, Aldin Kurić, poznatiji kao Al'Dino, održat će svoj...

Adidas je povukao fotografije manekenke Belle Hadid iz reklama koje promovišu sportsku obuću koja...

Da kockanje kao navika i ovisnost ne poznje granice, pokazuju i najnoviji podaci iz...

Na ovogodišnjoj Internacionalnoj matematičkoj olimpijadi (IMO), koja se ove godine održala u Velikoj Britaniji...

Prošle sedmice građani Donje Suvaje pored Gračaca protestvovali su nakon što su prilikom radova...