Gospodo uklonite kamenje s pješačke staze i stavite poklopce

-Gospodo, uklonite kamenje s pješačke staze i stavite poklopce na otvorene šahtove na urađenom dijelu ulice između Travničke i Banjalučke kapije.

Mi koji svaki dan hodamo između kapija svjedoci smo da dugo vremena ništa se ne radi na dijelu ulice od lipe do Banjalučke kapije, te da su na nekim mjestima poredani ivičnjaci po pješačkoj stazi, te da su otvorene neke manje šahte.

To je opravdano dok se izvode radovi. Ali gospodo, nemate nikakvog opravdanja ovako stanje zadržati ovoliko vremena jer kamenje smeta prolaznicima, a u noćnim i jutarnjim satima zbog smanjene vidljivosti predstavljaju i opasnost da insanu postanu nevidljiva prepreka te da za njih zapnu i na trotoaru padnu.

A u jutarnjim satima djeca idu u školu, radnici na posao, a mnoge osobe također rano idu u Dom zdravlja radi raznih zdravstvenih problema. Zato gospodo, pod hitno uklonite sa staza kamenje, zatvorite šahtove, jer onaj kome to pričini neugodnost proklinjat će vas, a to nije dobro ni za njih ni za vas.

Gospodo budite odgovorni, vodite računa i o drugima kao što vodite računa o sebi i svojim najmilijim, napisao je na svom FB profilu šejh Ramiz ef. Bećirović.