Golub im upao u dimnjak, spasili ga vatrogasci

Nesvakidašnja intervencija spašavanja zaglavljenog goluba u dimnjaku, završila je sretno za uplašenu pticu, a sve zahvaljujući vatrogascima i vlasnici stana u pulskoj Gervaisovoj ulici, koja je pozvala pomoć.

– Dobili smo dojavu da je golub upao u dimnjak i nije mogao izaći. Ostao je zaglavljen. Na intervenciju smo poslali vatrogasno vozilo sa tri vatrogasca. Intervencija završila za manje od deset minuta od dojave – kazao je Nenad Ilisić, zapovjednik četvrte smjene pulskih vatrogasaca.

Kada su vatrogasci stigli na mjesto nezgode, čuli su goluba u dimnjaku.

Spas kroz vratašca

24sata

– Otvorili smo vrata za čišćenje dimnjaka koja se nalaze na najnižem dijelu. Uspjeli smo dohvatiti pticu i na svu sreću nije bila ozlijeđena, već samo uplašena. Pustili smo ju na slobodu odmah – kazao je.

Vlasnica stana, koja je htjela ostati anonimna kazala nam je da je to već drugi puta da ptice zaglave u njezinom dimnjaku.

– Znala sam da je u pitanju ptica, jer mi se isti slučaj dogodio prije godinu dana. I ovoga puta čula sam šumove, lamatanje krila i pozvala sam pulske vatrogasce kojima se zaista zahvaljujem jer su došli doslovce za pet minuta. Znali su već što treba učiniti i ptica je sretno poletjela na slobodu – rekla je vlasnica stana.

24sata

Bilo i drugih intervencija

Osim spašavanja goluba pulski vatrogasci toga dana spasili su zaglavljeno dijete iz kupaonice, uklonili stablo sa prometnice te intervenirali na prometnoj nesreći zbog prevrtanja vozila na cesti Vodnjan-Divšići.

 

 

(24sata.hr)