Search
Close this search box.

Gdje su danas i kako izgledaju lopovi iz kultnog božićnog filma “Sam u kući”

Podijeli članak:

Kraj godine gotovo je nezamisliv bez kultnog filma “Sam u kući” koji već 30 godina zabavlja gledatelje u blagnaskom periodu.

Glavni junak u fimu je Kevin McCallister, a mnogi se sjećaju i lopova iz filma koji su imali nadimak “Wet bandits” ili “mokri banditi”. Lopove Marva i Harryja glumili su Daniel Stern i Joe Pesci, a mnogi ih danas ne bi ni prepoznali.

U filmu “Sam u kući” lopovi Marv i Harry bili su žrtve Kevinovih zamki koje su često ostavljale posljedice na njihovim tijelima. Daniel se jednom prilikom osvrnuo na povrede koje je zaradio na snimanju, a koje nisu bile samo filmska magija i šminka.

“To je kao da smo igrali neki sport. Ne bole vas nikakve povrede jer ste se zabavljali. Dobio sam jak udarac u nos i raskrvario ga kada sam morao gurnuti glavu kroz vratašca za pse. Morao sam je i brzo izvući, ali sam zapeo svojim velikim nosom”, prisjetio se.

On snimio je još nekoliko filmova, ali su svi manje uspješni od kultnog “Sam u kući”. Stern se pored glume, bavi i režiranjem, a 2009. godine dobio je i nagradu Call to Service Award bivšeg američkog predsjeednika Baracka Obame.

Joe Pesci

Joe Pesci

Nakon uloge u filmu “Sam u kući”, Joe Pesci je ostvario znatno veći uspjeh od svog kolege iz bande. On je igrao u brojnim filmovima kao što su “Moj rođak Vinny”, “Casino” i “Smrtonosno oružje 3 i 4”.

Joea smo ponovno gledali u filmu “Bupkis” iz ove godine u kojem je glumio uz komičara Petea Davidsona i Edie Falco, najpoznatijoj po ulozi Carmele u seriji The Sopranoes. Joeu je ovo bio prvi put da ga vidimo na velikom platnu nakon čak 30 godina. Njegovo bogatstvo se procjenjuje se na oko 50 miliona dolara.

 

 

(Klix)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka