Frka u Nemačkoj zbog TV prijenosa mečeva Mundobasketa

Podijeli članak:

Uspjeli su Nijemci da naprave senzaciju i pobjedom nad Amerikancima 113:111 plasiraju se u svoje prvo ikada finale Svjetskog prvenstva, ali malo ko je to u Nemačkoj mogao da gleda u direktnom prijenosu. Sve do finalnog susreta sa Srbijom u nedelju od 14.40 utakmice Mundobasketa nije prenosila niti jedna TV stanica u Nemačkoj!?

Pohod selekcije Gordija Herberta ka historijskom uspjehu (dosad im je najbolji učinak bila bronza 2002) do finala je prenošen samo na internet platformi Magenta, ali je poslije frke koja se podigla u medijima nacionalna stanica ZDF otkupila prava za meč sa Orlovimam, te će ljubitelji košarke moći uživo da gledaju borbu za zlato. Nadamo se, ne i da se raduju na kraju meča.

Njemačka je do finalnog meča stigla bez poraza, međutim, ni kako je turnir odmicao, interesovanje javnih televizija nije raslo. To samo potvrđuje da je sport broj dva u toj zemlji rukomet. Prvi je, naravno, fudbal.

Situacija se nije promijenila ni nakon što je Nemačka prošle godina bila koorganizator Evropskog prvenstva, zajedno sa Gruzijom, Italijom i Češkom. Čak i tada se popularni RTL uključio tek od četvrtfinala.

Predsjednik Saveza Ingo Vajs kritikovao je tada javne televizijske stanice, a isto je učinio u Manili pred meč sa SAD.

“Ljuti me činjenica da nije pronađen nijedan emiter koji će steći prava i prenositi naše utakmice. Niko mi se ne mora obraćati s argumentom o gledanosti, jer javni emiteri imaju posao. Nadam se da će se nešto promijeniti”, izjavio je Vajs.

Na njegovu sreću nešto se jeste promijenilo. Nijemci će u nedjelju imati priliku da gledaju finale sa Srbijom. Ponavljamo, nadamo se ne i da se raduju na kraju meča.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U Bosni i Hercegovini direktori u prosjeku zarađuju 4.570 maraka mjesečno, gotovo 6,5 puta...

U julu 2023. godine u Landskroni, Švedska, bošnjačkoj mladoj porodici ( identitet poznat redakciji...

Krajem septembra korisnicima Windowsa 11 stižu značajne nadogradnje ovog operativnog sistema.

Vrijednost prodaje poljoprivrednih proizvoda na zelenim pijacama u BiH u drugom kvartalu iznosila je...

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) izdao je narandžasto upozorenje za danas zbog obilnih padavina širom...

Jesen 2023. stiže u danas i to u 8.50 sati po srednjoevropskom vremenu.