Frano Bašić objavio spot za pjesmu “Na dernek i na lom” koji je sniman u Mostaru i na Blidinju

Podijeli članak:

Frano Bašić objavio je spot za pjesmu “Na dernek i na lom”, kako će se zvati i njegov novi album koji će biti objavljen do kraja godine u izdanju Croatia Recordsa.

Na njegovoj novoj pjesmi radila je vrhunska ekipa muzičara predvođena Mirkom Šenkovskim Geronimom koji potpisuje muziku i aranžman.

Tekst je djelo Dragane Kajtazović Šenkovski.

– Drago mi je da sam objavio novi spot koji potpisuje “Geronimo Films”. Snimali smo u Mostaru i na Blidinju. Neke od lokacija su fontana kod Hrvatskog doma Hercega Stjepana Kosače, Blidinjsko jezero i ranč kod Joje Mikulića u Masnoj Luci. U spotu su učestvovali i moji prijatelji iz tamburaško sastava “Dukati”, kao i Boki, Marijana, Anita, Jopo, Pere, Jozo, Ante, Ruža, Jojo, Gabra, Sofija, Antonija… Hvala im svima od srca. Prve reakcije na spot i pjesmu su odlične i meni bliski ljudi smatraju da mi ovaj stil pjevanja najbolje leži, a ja se svakako dobro snalazim u pjesmama sa prizvucima Hercegovine. Ja sam nekako na sredini između zabavne i narodne muzike. Moje pjesme su miks zabavne i narodne muzike i u njima svako nađe nešto za sebe – kaže Frano Bašić.

 

 

 

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U ponedjeljak 2. listopada 2023. godine u Velikoj dvorani općine Jajce održana je Izvještajna...

Nekadašnji bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Senad Lulić gostovao je u italijanskom podcastu Croquetas gdje je...

Informaciju da Agencija za lijekove ubrzava legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe objavio je na...

Pluralizam i demokratija u strankama? Da, ali ne u BIH. Predsjednici stranaka uglavnom se...

Marko I. (45) pomogao je Mirnesi S. (42) da ukrade 1,25 miliona eura od...

Svako spuštanje cijena u vrijeme kontinuiranih poskupljenja je dobro došlo. No, koliko će ono...