Franjevački samostan Sv. Luke u Jajcu objavio muzejski vodič na engleskom jeziku

Podijeli članak:

Franjevački samostan Sv. Luke u Jajcu nedavno je objavio novi muzejski vodič na engleskom jeziku, koji je rezultat suradnje autora i stručnjaka koji su radili na prethodnim vodičima na hrvatskom jeziku. Ovaj vodič predstavlja vrijedan izvor informacija o bogatoj povijesti samostana i Jajca te je namijenjen posjetiteljima iz cijelog svijeta, piše Jajce Online.

Tekstove vodiča napisali su Drago Bojić, Astrida Bugarski, Emir O. Filipović, Franjo Leovac i Andrijana Pravidur, stručnjaci koji su duboko istražili povijest samostana i njegovu ulogu u zajednici. Njihova stručnost i predanost prenošenju povijesnih činjenica omogućili su stvaranje sadržaja koji je prilagođen posjetiteljima svih dobnih skupina.

Važan dio ovog projekta bila je i kvalitetna prijevodna ekipa koju su činile Lamija Čengić i Aida Spahić. Njihov trud i stručnost omogućili su prijenos svih važnih informacija na engleski jezik, čime je omogućeno široj međunarodnoj publici da se upozna s bogatom baštinom samostana.

Grafičko oblikovanje vodiča povjereno je arhitektu Amar Zuki, koji je također bio zadužen za uređenje enterijera Franjevačkog muzeja u samostanu u Jajcu. Zuka je uspješno prenio duh samostana kroz svoj dizajn, ističući povijesne elemente i vrijednosti koje su obilježile samostan i okolinu. Njegov rad dodatno je oplemenjen fotografijama koje je snimio Franjo Leovac, čime je pružena vizualna podrška tekstovima i stvorio se potpun dojam o bogatstvu samostana i njegove povijesti.

Urednik vodiča, Drago Bojić, pažljivo je nadgledao cijeli proces stvaranja vodiča, osiguravajući točnost informacija i kvalitetno prezentiranje materijala. Njegova stručnost i predanost projektu osigurale su da vodič bude temeljito istražen i informativan.

Vađna institucija

Istraživanje franjevačke baštine u Jajcu postaje pristupačno široj međunarodnoj publici zahvaljujući ovom muzejskom vodiču na engleskom jeziku. Posjetitelji će imati priliku proširiti svoje znanje o franjevačkoj tradiciji i povijesti regije, te će moći bolje razumjeti duboku povezanost samostana Sv. Luke s lokalnom zajednicom.

Franjevački samostan Sv. Luke u Jajcu nastoji promicati kulturnu baštinu i povijest ovog područja, te pružiti obrazovno iskustvo posjetiteljima. Muzejski vodič na engleskom jeziku predstavlja korak naprijed u postizanju tih ciljeva, omogućavajući širem broju ljudi da uživaju u bogatstvu i važnosti ove povijesne institucije.

Ako planirate posjetiti Jajce i Franjevački samostan Sv. Luke, ne propustite priliku da istražite njihov novi muzejski vodič na engleskom jeziku. Sigurno će vam pružiti dublji uvid u povijest samostana i obogatiti vaše iskustvo posjeta.

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Hasan Salihamidžić je nakon šest godina dobio otkaz na poziciji sportskog direktora minhenskog Bayerna,...

Nakon uspješno završene ekspedicije na „krov svijeta“ – Mount Everest, Tomislav Cvitanušić, bh. alpinista,...

Sinoć, 30. svibnja 2023. godine, u okviru manifestacije Hrvatsko proljeće Središnje Bosne, u kazališnoj...

Ošljak je najmanji nastanjeni otok u Hrvatskoj za koji se vjeruje da je bio naseljen...

Nogometaši Seville nakon trosatne drame i penala savladali su Romu u finalu Evropske lige...