Search
Close this search box.

FIS hvali Elvedinu Muzaferiju: Uprkos izazovima koje drugi ne mogu ni zamisliti, napravila velike podvige

Podijeli članak:

Elvedina Muzaferija ima najbolju sezonu u karijeri iza sebe. Shodno tome i Međunarodna skijaška federacija (FIS) raspisala se o najboljoj bosanskohercegovačkoj skijašici, kao jednom od najvećih pozitivnih izenanđenja ove sezone u Svjetskom kupu.

FIS je objavio zanimljiv tekst o podvizima skijašica i skijaša ove sezone u Svjetskom kupu, potencirajući priču o Cyprienu Sarrazinu. Međutim, dalje navode, da ako je  Sarrazinova priča bila istaknuta, onda priča Elvedine Muzaferije nije daleko od podviga Francuza.

Međunarodna skijaša federacija piše da je “bosanskohercegovačka skijašica 2023. završila na 47. mjestu u spustu i 48. u superveleslalomu. Sanjala je o jednostavnom osvajanju bodova u Svjetskog kupa”, što je vidljivo i plasmanom Muzaferija na tabelama Svjetskog kupa u spustu i super-giju.

“Super sam sretna, naravno iznenađena” rekla je Muzaferija nakon što je imama dva top 10 rezultata (uključujući historijsko četvrto mjesto u spustu, ujedno i najbolji rezultat u karijeri) i još pet vožnji među prvih 20 Svjetskog kupa.

 

“Ona je ne samo prva skijašica iz svoje zemlje koja je osvojila bodove u Svjetskom kupu, nego i prva ikada iz BiH koja se probila u top 10. Nastup na finalu Svjetskog kupa u Saalbachu, također je bio prvi za bh. skijašicu. Sve to uprkos izazovima, koje drugi ne mogu ni zamisliti”, piše FIS. 

Dalje citiraju i Muzaferiju, sa kojom su razgovarali i o izazovima tokom karijere.

“Ljeto je bilo zaista teško. Nismo puno trenirali. Ostali smo u Evropi, nismo otišli u Južnu Ameriku”, rekla je 24-godišnjakinja koja se nada da su dani brige o budžetu konačno iza nje.

“Sretan sam što mogu učiniti ljude u Bosni ponosnim”, zaključila je Muzaferija.

Muzaferija će sutra u prostorijama Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine od 11 sati održati press konferenciju povodom najbolje sezone u karijeri.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Vremena je sve manje, a nadležni u BiH nisu preduzeli sve mjere koje im...

Uprkos teškim ekonomskim vremenima, u Bosni i Hercegovini ipak postoje brojni svijetli primjeri uspješnih...

Jedan se čovjek iz sela kod Vareša sprijateljio s divljom životinjom koju očito redovito...

Heste li ikada čuli da muškarac i žena nisu htjeli doći na vlastito vjenčanje?

Struja skuplja, ali po blokovima i različitim tarifama. Aniliziramo: ko će i koliko plaćati?...

Оsim okupljanja predstavnika svih Sindikalnih organizacija zdravstva iz Republike Sprske, ranije su u štrajku...