Search
Close this search box.

Film Samo kad se smijem posvećen žrtvama jučerašnjeg zločina u Gradačcu

Podijeli članak:

Hrvatski glumac Slavko Sobin zajedno s ekipom filma “Samo kad se smijem” pojavio se na crvenom tepihu Sarajevo Film Festivala te poručio da film posvećuju žrtvama jučerašnjeg zločina u Gradačcu.

“Čast je biti u Sarajevu, to je najrelevantniji festival u regiji. Gušt je vidjeti kolege i malo ovako se ovako srediti uz glamur koji mi ne prakticiramo u svakodnevnom životu kao glumci”, kazao je na početku Sobin.

Uzevši u obzir da film koji predstavljaju govori o ženi žrtvi nasilja osvrnuo se na jučerašnji događaj iz Gradačca:

“Imali smo jedan grozan uvod u film – jučerašnji događaj – te večeras film posvećujemo na neki način žrtvama jer govori o tome koliko institucije zakazuju baš u ovakvim situacijama”.

“Meni je važno da naglasim da je privilegija biti dio tog filma i nadam se da će dati glas onima koji ne znaju svoj glas koristiti”, zaključio je na kraju.

Uz njega glavnu ulogu u filmu tumači Tihana Lazović, a tu su i Jasna Đuričić, Elodie Paleka, Marina Redžepović, Iva Jerković, Gloria Dubelj, Mirela Brekalo, Maruška Aras, Aneta Grabovac, Stojan Matavulj, Ivan Čuić, Stipe Radoja i Filip Radoš.

Radnja filma prati Tinu (28), koja živi u naizgled idiličnom braku u gradu na jadranskoj obali. Ona je domaćica koja brine o šestogodišnjoj kćerci, dok njen suprug Frane (32) zarađuje za obitelj.

Njihov odnos počinje se mijenjati kada Tina izrazi želju da završi fakultet koji je napustila zbog trudnoće. Unatoč prvobitnom pristanku i podršci, Frane počinje pokazivati negodovanje koje se na početku svodi na sitne sabotaže. S vremenom, sukobi postaju sve češći, a svađe sve nasilnije.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka